03 / 05 / 2024

Urla'da kaçak yapıya geçit yok!

Urla'da kaçak yapıya geçit yok!

İzmir’in Urla ilçesinde imar barışından yararlanmak isteyen bir vatandaş hem hazine arazisi hemde arkeolojik sit alanı olan bir ev üzerine prefabrik bir ev inşa etti. Arazi üzerinde bulunan ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.



İzmir’in Urla ilçesinde imar barışı uygulamasından yararlanmak isteyen bir vatandaş,  hem hazine arazisi hemde arkeolojik sit alanı olan arazi üzerinde prefabrik bir ev inşa etti. Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediyesine bağlı ekipler, imar barışı başvurusunda bulunan evi yıktı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, prefabrik evin yıkımı için harekete geçen ekipler, ilk olarak evi çevreleyen çitleri yerlerinden söktü ve evin çelik kapısı balyozla kırılarak içindeki eşyalar dışarıya çıkardı. Eşyaların tahliye edilmesinin ardından yıkım işlemi başladı. 

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürü yetkilisi Cemal Çeşmeci, yıkım çalışmalarıyla ilgili konuştu. Evin 2018'den sonra inşa edildiğini belirten Çeşmeci, "Evin yaklaşık 4 ay önce yapıldığını uydudan tespit ettik. İmar başvurusunda da bulunulmuş; ancak bu mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan ise kaçak yapılarla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.  Varan, prefabrik evi yapan kişi hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.


Geri Dön