30 / 04 / 2024

Urla'daki yazlık projelerde fiyatlar ne durumda?

Urla'daki yazlık projelerde fiyatlar ne durumda?

İzmir’in yoğun rağbet gören şirin ilçesi Urla, bu haftaki adresimiz oldu



Gerek Çeşme’ye olan yakınlığı gerekse tertemiz havası ile yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan bölgede emlak sektörü ne durumda? Konut fiyatları nasıl, hangi projelerde ne tür sosyal olanaklar var? İşte cevapları…

İzmir’in şirin tatil beldesi Urla’da yerli halk genelde; mülkiyeti kendisine ait bir ya da iki katlı yığma taş binalarda oturuyor. Kıyı kesiminde yerli halkın satış yoluyla elinden çıkardığı arsalarda  İzmir  ve yakın çevresinden gelen sosyal statüsü yüksek kesimin yaptığı ve ikinci konut olarak kullandığı, 4000 civarında konut yer alıyor. Urla’da kurulmuş ve kurulacak olan konut kooperatiflerinin desteklenmesinin konut problemine ve düşük nitelikli ruhsatsız kaçak inşaat yoluyla oluşan çarpık yapılaşmaya çözüm olacağı düşünülüyor.

Son on yılda çok değerlendi
Egeyapı İnşaat Tic. San. A.Ş. İnş. Y. Müh. Levent Veryeri, yaşanan ekonomik krizle birlikte 2. el ve sıfır evler arasındaki fiyat farkının açıldığını söylüyor. Veryeri, “Müstakil villada yaşamanın doğal sonucu olan nispeten yüksek bütçe ihtiyacı, ekonomik olarak zora giren ailelerin evlerini 2. el olarak satışa sunmalarına sebep oldu” diyor.

Sadece yazları değil yılın 12 ayı yaşanabilecek bir konuma sahip olan Urla’da yeni yapılan lüks sitelerde metrekare ortalama birim fiyatı 2500 – 3500 TL aralığında değişiyor.  Alsancak’taki zengin ailelerin şehrin kalabalığından kaçmaya başlaması ile beraber son 10 yılda Urla çok değerlendi ve değerleniyor.

Urla’nın imar durumu
Levent Veryeri, bölgedeki imar durumu ile ilgili “İmar yönetmeliklerine göre Urla merkez haricinde arsalara %7 imar verilmekte. Bu da en az 2,5 dönümlük arsa üzerine 200 – 300 m2 büyüklüğünde büyük villaların yapılmasına neden oluyor. Kooperatif inşaatlarının çoğunlukta olduğu Urla’da an az 100 villalık siteler çoğunlukta” diye konuşuyor.

Temiz havası, deniz manzarası, otobana yakınlığı ve tüm ihtiyaçların giderilebileceği yerel ticari işletmelerin olması Urla’nın diğer bölgelere göre çekiciliğini arttırmakta. Elbette diğer bir etken de Urla’nın Çeşme’ye yakınlığı.

Yeni AVM, büyük bir boşluğu dolduracak
Urla merkezde belediyenin tam karşısında kurulmakta olan yeni alışveriş merkezinin çok büyük bir boşluğu dolduracağı şüphesiz.

Urla, müstakil bir evde ve doğa içinde yaşamak isteyen insanlar için Otoban bağlantısı kolaylığı ve Sahilevleri, Güzelbahçe gibi yüksek fiyatlı bölgelere nazaran daha ekonomik bir çözüm sunmasıyla paha biçilmez bir bölge.  

Urla’da arsa fiyatlarında da bariz bir artış söz konusu.  Bahadır İnşaat şirket ortağı Kaan Bahadır, konuyla ilgili “Arsa fiyatlarında konumuna bağlı olarak son on yılda %40 % 50 gibi artışlar söz konusu. Bu çok daha artacak. Belediye yeni imar planı çerçevesinde çok düşük oranda bir yapılaşmaya izin vermekte. Bu da Urla'nın doğasının korunması açısından çok önemli bir gelişmedir.” diyor.

2.5 dönümlük bir arsaya 1 adet büyük villa
CDS Yapı Genel Müdürü Serdar Dağıstan, Urla’da mevcut imar düzenlemelerine göre 2 – 2.5 dönümlük bir arsaya 1 adet büyük villa yapılabildiğini söylüyor. “2500 m2 bir bahçenin bakımına bir de teraslarla beraber 350 – 400 m2 olan bir evin bakımını eklerseniz, İzmir’de yaşayan çoğu ailenin bütçesini aşmakta” diyen Dağıstan, son zamanlarda Çeşme’ye olan yoğun ilgi ile yol üstünde olan Urla’nın daha çekici hale geldiğini savunuyor.


1- Evzen Urla- Bahadır İnşaat
Fiyat: 850.000 TL ile 1. 100.000 TL

270 METREKARE DUBLEKSLER

Bahadır İnşaat’ın İzmir Urla Merkez’de inşa ettiği Evzen Urla projesi, Demirce Mimarlık imzası taşıyor. İnşaatına Kasım 2009’da başlanan projenin Aralık 2010’da teslim edilmesi planlanıyor. 2 katlı 9 blokta 18 konuttan meydana gelen Evzen Urla’da alanları 270 metrekare olan dubleksler yer alıyor.  18 bin 500 metrekare arsa alanı olan projenin inşaat alanı ise 6 bin 400 metrekare. Evzen Urla’nın sosyal alanlarında; yüzme havuzu,çocuk havuzu,fitness center,spa,oyun parkları,tenis,basket,futbol sahaları,binicilik kulübü ve kamelyalar bulunuyor. Denize 5 dakikalık mesafede olan projede bölgenin şartlarına uygun çeşitli tropik ve yerel bitkiler yetiştiriliyor. Evzen Urla’da fiyatlar 850 bin TL ile 1 milyon 100 bin TL arasında değişiyor.

www.bahadirinsaat.net

02322388660
[email protected]

2- Doğapark Villaları- RTA Akay İnşaat
Fiyat: 365.000 TL- 375.000 TL

3 BİN TL TAKSİTLE VİLLA

RTA Akay İnşaat tarafından İzmir Urla’da inşa edilen Doğapark Villaları projesinde toplam 46 adet müstakil villa var. Toplam 66 bin metrekare alana kurulan Doğapark Villaları’nın temeli 2005 yılında atıldı. Villalar 2011 yılı sonunda sahiplerine teslim edilecek. Doğapark Villaları’nda konutların alanları 220 ile 250 metrekare arasında değişiyor. Fiyatları 365 bin TL’den başlıyor, 375 bin TL’ye kadar yükseliyor. Yüzde 20 oranında peşinat ödendiği takdirde ayda 3 bin TL taksitle villa sahibi olunabiliyor. Sahile 5 dakika mesafedeki Doğapark Villaları’nda açık yüzme havuzu, basketbol ve voleybol alanları, 24 saat güvenlik, görüntülü kapalı devre kamera sistemi, deprem yönetmeliğine uygun betonarme yapı gibi özellikler bulunuyor. Binaların dış cephesi ise kısmi taş kaplama ile kaplanıyor. Çatı ve temeller ısı ve nem yalıtımlı olarak inşa ediliyor. Ayrıca konutlarda şömine, ahşap pergole, ankastre intema mutfak, ahşap mobilyalı intema banyo, jakuzi, otomatik panjur sistemi yer alıyor. Dört mevsim oturulabilecek şekilde inşa edilen villalarda doğa ile iç içe yaşam olanağı sunuluyor.

www.dogaparkvillalari.com
0 232 463 43 49

3- Urla Kuğu Evleri- Ege Yapı İnşaat
Fiyat: 750.000 TL ile 1.200.000 TL

ZEYTİN AĞAÇLARI, MAVİ SELVİ, LİMON SELVİ KOKULU

Urla Kuğu Evleri, Ege Yapı İnşaat tarafından İzmir Urla'da hayata geçiriliyor. Projenin mimarı Turgay Bakır. İnşaatına 2005 yılında başlanan ve bu yıl yapımı tamamlanan Urla Kuğu Evleri'nde 20 adet villa yer alıyor. 3 tip villanın bulunduğu projede A tipi villalar 460 metrekare +100 metrekare teras ve balkondan; B tipi villalar 400 metrekare+ 80 metrekare teras ve balkondan; C tipi villalar 298 metrekare +70 metrekare teras ve balkondan oluşuyor. Fiyatların 750 bin TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında değiştiği Urla Kuğu Evleri'nin toplam arsa alanı 48 bin 500 metrekareyken, inşaat alanı 8 bin metrekare. Urla Kuğu Evleri'nde 1 adet yüzme havuzu, 1 adet çocuk havuzu, 1 adet tenis kortu, 1 adet basket sahası, 1 adet şömineli ve havuz için soyunma odaları olan 150 metrekare sosyal tesis ile çim bahçe yer alıyor. Otoban gişelerine  bin 800 metre, Urla Merkez'e 2 bin 500 metre uzaklıkta olan projede şu ana kadar 8 konutun satışı yapıldı. Tüm villalardan deniz ve adalar manzarasının hakim olduğu projede; otomatik zaman ayarlı pop-up özel sulama sistemleri, 2 adet bahçıvan, zeytin ağaçları, mavi selvi, limon selvi, çeşitli meyve ağaçları ve mevsimlik çiçekler bulunuyor.
0 232 462 41 91
www.ekipayapi.com

4- Urla Casaba Evleri- Yapıtsan İnşaat
Fiyat: 275.000 TL- 350.000 TL

ÖZEL GÜVENLİK SİSTEMİYLE KORUNUYOR

Yapıtsan İnşaat tarafından İzmir – Urla’ da projelendirilmiş olan Urla Casaba Evleri’nde Amerikan teknolojisi ile inşa edilmiş 30 villanın fiyatı 275 bin TL ile 350 bin TL arasında değişiyor. Urla Casaba Evleri konforu, güveni, teknolojiyi, dayanıklılığı, ısı izolasyonunu ve daha bir çok detayı bir arada çözebilmek için dünya devi markalar ile yola çıkmış.Projedeki villalar  sahiplerine garanti belgeleri ile teslim ediliyor. 6  bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen Urla Casaba Evleri’nde toplam 30 villa bulunuyor. Victoria, Nevada, Texas, Santafe ve Casaba isimleriyle adlandırılan villa tiplerinin fiyatları 275 bin TL ile 350 bin TL arasında değişiyor. Urla Casaba Evleri'nin hayatı güzelleştiren şık ayrıntılarından biri de sitenin hemen girişinde yer alan Saloon binası. Ortak yaşam alanının bir parçası olan Saloon'da, Casaba sakinleri bir araya gelip çeşitli etkinliklere katılabilir, paylaşmanın ve bir arada yaşamanın keyfini çıkarabilirler. Maksimum güvenlik ise Urla Casaba Evleri'nin öncelikli unsurlardan bir diğeri. Site, sakinlerinin her açıdan güvenli ve huzurlu bir hayat sürdürmeleri için özel güvenlik sistemiyle korunuyor.

232 446 00 52
www.yapitsan.com.tr


5- Kekliktepe 5 Evler- AKS Tasarım Proje Dekorasyon İnşaat
Fiyat: 1.300.000 TL- 1.800.000 TL

5 VİLLALIK BUTİK PROJE

Kekliktepe 5 Evler, Urla'da Kekliktepe Caddesi üzerinde Mesa Evleri'ne komşu bir proje. AKS Tasarım Proje Dekorasyon İnşaat tarafından inşa edilen projede 5 adet villa yer alıyor. İnşaatına Mayıs 2009'da başlanan projenin Kasım 2010'da tamamlanması planlanıyor. Alanları 380 metrekare olan tripleks konutlar 1 milyon 300 bin TL ile 1 milyon 800 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Toplam arsa alanı 7 bin 100 olan projenin toplam inşaat alanı ise 2 bin metrekare.  Yüzme havuzu ve yürüyüş yollarının yer aldığı Kekliktepe 5 Evler, İzmir'e 40 kilometre mesafede bulunuyor. Akdeniz mimarisinin klasik özelliğini taşıyan proje, açık ve kapalı geniş teraslar ile birbirini kapatmayan bahçe manzaraları ile doğanın içinde bir yaşam vaat ediyor.

www.akstasarim.com.tr
0232 421 94 09

Ebru DUMAN/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön