26 / 05 / 2024

Ürosan Mobilya, Türkiye'yi bitirdi, Dominik'e uzandı!

Ürosan Mobilya, Türkiye'yi bitirdi, Dominik'e uzandı!

Ürosan Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2006dan itibaren spor, sinema ve konferans salonları koltuklarına odaklandı. Önce Abdi İpekçi, Ankara Arena, Sinan Erdemin koltuklarını yeniledi



Kısa sürede 50 ülkede 500e yakın salonun koltuklarını da üretip ihraç etti. Firma Ataşehirde Fenerbahçe Ülker Arenanın 15 bin koltuğuna da imzasını attı.

TÜRKİYEnin ikinci kuşak girişimcileri babalarıyla kıyasıya yarışıyor. Gelibolulu Aron Habibin oğlu İzzet Habib, babası ve ortaklarından satın aldığı ofis mobilyaları üretimi yapan Ürosan Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi, (Ürosan) 2006dan itibaren spor, sinema ve konferans salonu koltukları üreten ve proje bazında uygulayan bir alana taşıdı. Bu konuda ilk büyük projesini 15 bin koltuklu Abdi İpekçi Spor Salonu ile hayata geçiren İztet Habib daha sonra  Ankara  Arena ve Sinan Erdemin de koltuklarını yeniledi. Bu dönemde yurt dışından gelen talepleri de karşılamaya başlayan İzzet Habib, kısa sürede 50 ülkede 500e yakın salonun koltuklarını üretip ihraç etti. Habibin firması son olarak Ataşehirde inşası tamamlanmak üzere olan Fenerbahçe Ülker Arenanın 15 bin koltuğunu üreterek, referans listesini daha da güçlendirdi. İzzet Habib şöyle başlıyor anlatmaya:

Baba kimya sanayicisi

Babam 13 yaşında Geliboludan İstanbula gelmiş ve dönemin en iyi kimya fabrikasında çalışıp genel müdür ve ortak olmuş. Sonra ayrılıp 3 ortakla İkitellide sünger fabrikası kurmuşlar. 1980lere gelindiğinde Avrupada söz sahibi, kaliteli sünger üreten bir tesis olmuşlar. Sonra nitelikli sünger üretimine yönelmişler. Jet uçaklarının yakıt pompalarındaki filtre süngerinden, bulaşık süngerlerine kadar geniş yelpaze için üretim yapıyorlar. TÜBİTAK ile projeleri olmuş. Retüküle ve polyester süngerde çok iddialılar. O şirkette 100 kişi çalışıyor ve yıllık ciro 30 milyon lira. Yılda 6-7 bin ton sünger üretiyorlar ve 4 ortak devam ediyorlar.

Şakayla koltuk ürettik

Ofis koltuğu üretimi bir şakayla başlamış. 1980lerin ortasında kendi ofislerimiz için koltuk almaya kalkışmışlar ve süngerimiz var koltuklarımızı kendimiz yaparız demişler. 24 adet koltuk yapmışlar. Çok beğenilmiş ve iş bunlardan yapsak çok satarıza gelmiş. Bir anda ayda 500 koltuk satmaya başlamışlar. Kendi başına bir iş olarak sünger fabrikası içinde iş büyümüş. 1996da Sancaktepede bir eski fabrikayı alıp üretimi taşıdık. 1989dan itibaren bu şirkette çalışmaya başladım. Bir süre sonra hem babamın hem de ortakların hisselerini alıp işi sürdürmeye başladım. 9 bin metrekare kapalı alanda devam ediyorum.

Zor kırılan koltuk istediler

Bir anda spor, sinema ve konferans salonu koltukları alanında da büyümeye başladık. İlk önce Abdi İpekçi için Basketbol Federasyonundan dayanıklı koltuk talebi geldi. Kızgın seyirciler koltukları sürekli kırıyormuş. 3 ay çalıştık ve zor kırılan, ateşe daha dayanıklı koltuk ürettik, uyguladık. Dominik Cumhuriyetinde Ibero Amercana Üniversitesinin oturma sistemleri ve mobilyalarını bile yaptık. Yeni Irak Parlamentosunun koltuklarını da biz yaptık. Rusyada Belçikada tiyatro salonlarına imza attık.

Fenerbahçe Ülker Arenaya 15 bin koltuk

İZZET Habib, 100 kişilik istihdamla yılda yaklaşık 90 bin adet koltuk ürettiklerini ve yüzde 30u yurtdışından olmak üzere 10 milyon lira ciroya yaklaştıklarını belirtiyor. Habib, şöyle konuşuyor: Ataşehir Fenerbahçe Ülker Arena projesi tamamlanmak üzere. Burası için de 15 bine yakın koltuk ürettik. Avrupanın en büyük kapalısı olacak. Bizim için ülkemizdeki 3 büyük kapalı spor salonundan sonra 4üncü büyük referans olacak.

Buz Köşküne girdik

ÜROSAN Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Habib, Türkmenistanda 15 bin seyircili buz pisti salonunun koltuklarını yaptık. Türkmenistan için prestij proje Buz Köşkü projesi ki sadece özel seyir balkonunda 1500 özel koltuk var. İstanbulda Türk Telekom Arenanın 3 bin ve 6 binlik VIP ve loca, Şükrü Saracoğlunda VIP ve bir kısım diğer koltukları yeniledik. Baküde başbakanlık tiyatrosu koltukları bizden diyor.
Hürriyet


Geri Dön