02 / 05 / 2024

Uşak Ata Park Kule ve Planeteryum açılışı yapıldı!

Uşak Ata Park Kule ve Planeteryum açılışı yapıldı!

Uşak Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Ata Park Kule, Ata Park gölet ve planeteryum açılışı törenle yapıldı. Belediye Başkanı Ali Erdoğan, projenin entegre bir şekilde güzel olduğunu bildirdi...




Uşak Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Ata Park Kule, Ata Park gölet ve planeteryum açılışı törenle yapıldı.


Ata Park’ta yapılan törene Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Belediye Başkan Yardımcıları Tuncay Yılmaz ve Önder Yıldız, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu Başkanı Ali Yıldırım, belediye meclisi üyeleri, Uşak Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ali Erdoğan yaptı. Uşak’ta sosyal alanlar konusunda belediyenin ciddi bir çalışması olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, " Göreve gelmemizin ardından sorunlarını bildiğimiz kentimiz için çalışmalara tüm hızı ile başladık. Bu çalışmalardan birisi de sosyal alanlar ile ilgiliydi. Vatandaşlarımızın yoğun rağbet ettiği ve kentimizin yüksek yerlerinden birisi olan Ata Park’ta böyle bir kule inşa ederek kentin güzelliklerinin görülmesini istedik” dedi.


Kule ile birlikte planeteryum ve gölet çalışmalarını da yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, projenin entegre bir şekilde güzel olduğunu bildirdi. Kule’nin tepesinde inşa ettikleri planeteryumun da farklılık yarattığını kaydeden Erdoğan, " Türkiye’nin çok az ilinde planeteryum bulunmaktadır. Bir kulenin tepesinde ise ilk defa planeteryum söz konusudur. Buradan özellikle öğrencilerimiz hem uzayı gözlemleyebilecek, hem de uzay ile ilgili görselleri bambaşka bir ortamda izleyebilecekler. Bu nedenle özel bir projenin açılışını yaptığımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.



Uşak Belediyesi


Geri Dön