27 / 04 / 2024

Uşak OSB'de yatırım yapılmayan arsalar geri alınıyor!

Uşak OSB'de yatırım yapılmayan arsalar geri alınıyor!

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmayan sanayiciye tahsis edilen arsalar geri alınıyor. 5084 Sayılı Teşvik Kanunu kapsamında sanayiciye tahsis edilen ve yatırım yapılmayan arsaların bir kısmı iade edildi



Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmayan sanayiciye tahsis edilen arsalar geri alınıyor. 5084 Sayılı Teşvik Kanunu kapsamında sanayiciye tahsis edilen ve yatırım yapılmayan arsaların bir kısmı iade edildi. Sanayiciye metrekaresi 7 dolardan satılan arsaların ücretlerinin geri ödeneceğini belirten Uşak OSB Başkanı Ali Yıldırım, toplam 114 bin 499 metrekare alanın geri alındığını ifade etti. Yıldırım, kalan bölgelerin de geri alınmasıyla yeni yatırım sahaları oluşturacaklarını kaydetti.

Uşak OSB Yönetimi, şu ana kadar 114 bin 499 metrekare arsayı geri aldı. Alınan arsaların ardından ödenen farkın sanayiciye geri verileceği öğrenildi. Uşak OSB Başkanı Ali Yıldırım, geri aldıkları arsaları yeni yatırımcılara tahsis edeceklerini belirtti. Yıldırım, geri alınan arsalarda yaklaşık 10 yeni fabrikanın kurulmasına olanak sağlanacağını ifade etti. Büyük çapta üretim yapmak isteyen firmaların Uşak OSB'den yer istediğini ve bu sorunun çözüleceğini dile getiren Yıldırım, 'Bugüne kadar alan olmadığı için yatırımcıya cevap veremiyorduk. şžimdi yeni yatırım sahaları oluşturuyoruz. Bölgedeki atıl alanlar ekonomiye kazandırılacak. Bu sayede 7 bin 500 civarında çalışanı olan Uşak OSB'de en az 2 bin kişi daha istihdam şansı bulacak' dedi.
Yeni Asır/Ali ARASLI


Geri Dön