02 / 05 / 2024

Uşak Üniversitesi'nin kampüsü için 30 milyon TL harcanacak

Uşak Üniversitesi'nin kampüsü için 30 milyon TL harcanacak

Uşak Üniversitesi, Bir Eylül Kampüs'ünde devam eden inşaat çalışmaları için bu yıl yaklaşık 30 milyon lira
harcayacak



Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, Bir Eylül Kampüs'ündeki çalışmalar hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitesinin hızla büyüdüğünü söyledi. Fiziki yeterliliklerini sağlamak adına adeta seferberlik başlattıklarının dile getiren Şişman, halen Bir Eylül Kampüs'ünde 4 ayrı inşaat çalışmasının
sürdüğünü, alışveriş merkezi inşaat çalışmalarının da kısa süre içerisinde başlayacağını bildirdi.

Şişman, üniversitenin bilimi üretmek adına çıktığı yolda, eğitim kadrolarının üzerine düşeni yaptığını, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim birimlerinin Bir Eylül Kampüsü'nde toplandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitimde kaliteyi artırmak adına çalışmalarımız tüm yönüyle devam ediyor. Yeni kurulan üniversitelerin en büyük sıkıntılarının başında fiziki yeterlilik geliyor. Öğrencilerinize en nezih ortamlarda eğitim vermek, eğitim
kadrolarının ihtiyaç duyduğu fiziki alanları yaratmak bizim öncelikli görevimiz. Bir Eylül Kampüsü içerisinde halen akademisyen bloklarının inşaatları, merkezi derslik eğitim blokuyla spor salonu ve yüzme havuzu inşaatlarımız hızla devam ediyor."

TÜPRAG tarafından yapılacak olan alışveriş merkezi inşaatının da kısa süre sonra başlayacağını bildiren Şişman, kampüs alanının arka bölümünde devam eden inşaat çalışmalarının büyük bölümünün, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının sonunda tamamlanacağını söyledi.

Şişman, "Spor salonu ve alışveriş merkezinin inşaatları tamamlandığında çok önemli mesafe alacağız. Önümüzdeki bir yıl içerisinde inşaat çalışmalarına yaklaşık 30 milyon lira harcama yapmış olacağız. Ancak daha işin başındayız.Üniversitesi istediğimiz noktaya getirmek için yapacak çok işimiz var" dedi.  Uşak'taki tüm ilçelerde meslek yüksek okullarının binalarının tamamlandığını, ilçelerde herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, yapılaşma için ayrılan kaynakların Bir Eylül Kampüs'ü için harcandığını kaydeden Şişman, şöyle devam etti:
"Kent merkezindeki Halit Ziya Kampüsü'nde bulunan eğitim binamızı depreme karşı güvenli olmadığı için boşaltarak öğrencilerimizi Bir Eylül Kampüsü'ne kaydırdık. Halit Ziya Kampüsü'nde bir laboratuvarımız ve kütüphanemiz kaldı. Bir süre sonra o birimleri de taşıyacağız. Kentte yaşayan insanlarımızın gururla baktığı, eğitimde Türkiye standartlarını yakalamış hatta geçmiş bir üniversite olmak istiyoruz."
AA


Geri Dön