02 / 05 / 2024

Uşak yeni termal merkeze kavuşacak!

Uşak yeni termal merkeze kavuşacak!

Uşak'ın Banaz ilçesinde atıl durumdaki Hamamboğazı Termal Turizm Alanının, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Banaz Belediyesi'ne tahsis edileceği açıklandı.



Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan görüşmeler sonucunda, Hamamboğazı Mahallesinde 55 hektarlık alanda yer alan Hamamboğazı Termal Turizm Alanı Banaz ilçe Belediyesi'ne tahsis edilmesine karar verildi. Şifalı sularıyla ünlü bölgeye 10 milyon liralık yatırım yapılacağı ve termal turizmi canlandırarak ilçe ekonomisine katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. Yatırım öncesi il Genel Meclisinden destek isteyen Banaz Belediye Başkanı AK Partili Zafer Arpacı, beraberindeki heyete turizm alanını gezdirdi, il Genel Meclisi Başkanı AK Partili Mehmet Nacar, meclis üyeleri ve Banaz Kay makamı Muzaffer Şahiner geziye katıldı. 



Uşak il Genel Meclisi üyelerine bele diye tarafından yapılacak günübirlik kaplıcayı proje üzerinde anlatan Başkan Zafer Arpacı, meclis üyelerinden destek Hamamboğazı Termal turizm Alanı Hamamboğazı Termal Turizm Alanı'nda mevcut üç kuyunun toplam debisi 163 /saniye ortalama sıcaklığı 70 santigrat derecedir. Bölgedeki termal sular, florür içeren sodyumlu bikarbonatlı, kalsiyumlu, sülfatlı termal sular grubuna girmektedir. istanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Araştırma ve Uygulama Birimince değerlendirilen suyun banyo kürleri hareket havuzları tarzında, hareket sisteminin ağrılı hastalıkları, kronik dejeneratif romatizmal hastalıklarda, rehabilitasyonu gerektiren nörolojik hastalıkların faydalı olacağı açıklandı. 



 Arpacı, "Banaz Hamamboğazı Termal Turizm Alanında 55 hektarlık alan bakanlık tarafından belediyemize tahsis edilecek. Bu konudaki girişimlerimiz sonuç verdi. Bu alana Uşak'taki Kayaağıl Jeotermal Tesisi gibi günübirlik kaplıca ma deli yapmak istiyoruz. 10 milyon lira yatırımın yapılacağı alanda, kapalı ve açık yüzme havuzları, sosyal tesisler, apartlar ve çok sayıda yatırım yer alacak" dedi. 

II Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızla Hamamboğazı1 na gelerek incelemelerde bulunduk. Turizm alanındaki iki parselin günübirlik kaplıca için Banaz Belediyesi'ne tahsisi konusunda çalışmalara başlandı' diye konuştu. 


Bizim Gazete


Geri Dön