29 / 04 / 2024

Uşak'ta 430 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm uygulanacak!

Uşak'ta 430 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm uygulanacak!

Uşak'ta 430 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm uygulanacak. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, en çözümsüz zamanlarda dahi umutlarını yitirmediklerini ve projeye can verdiklerini dile getirdi




Uşak Belediyesi kentin imaj projeleri ile kentte değişimi yaşatmak adına projelerini sürdürüyor. Bu kapsamda sil baştan kenti yenileyen Uşak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesine de büyük önem veriyor. Çıkan her türlü zorluğa rağmen engellerin birer birer açıldığı projede  TOKİ  ile yapılan işbirliği ise takdir kazandı. Ortak yapılan çalışma projeyi çözüm aşamasına getirirken yeni binalar eski görüntünün yerinde ortaya çıkmaya başladı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, en çözümsüz zamanlarda dahi umutlarını yitirmediklerini ve projeye can verdiklerini iletti. Kentsel dönüşüm 430 bin metrekare alanda kentin imajını değiştirecek hayati bir proje olduğuna işaret eden Erdoğan, "Kentin hemen girişinde yer alan eski tabakhane alanı acele olarak imaj yenilemeye mahsur olması gerekiyordu. Biz bu konuda görevde bulunduğumuz süre içinde yoğun bir çaba sarf ettik. Bütün engelleri sabırla ve metanet ile aşmayı bildik. Şu an bu çalışmaların meyvelerini topluyoruz" dedi. 


Projenin hızlı bir şekilde ilerlemesi için  Ankara  ile de önemli girişimler yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, bu girişimlerin olumlu sonuçları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Özelikle konu ile ilgili olarak üst düzey bürokratlar ile çözüm için sık sık bir araya geldiklerini bildiren Erdoğan," Biz projenin sekteye uğramaması ve ilerlemesi için Ankara'da konu ile ilgili çalışmalarımızı titiz bir şekilde gerçekleştirdik." ifadesini kullandı. 


SÜREÇ İYİ TAKİP EDİLDİ 

Kentsel Dönüşüm Projesi'ni belediye olarak çok önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Kentsel Dönüşüm Projesi şüphesiz ilimizin en önemli projeleri arasında yerini almıştır. 2008 yılında 90 hektar olarak planlanarak çalışmalarına başlanan Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi 06 Nisan 2010 tarihli Belediye Meclisi kararına göre re vize edilerek 43 hektar ile sınırlanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmiş ve tapu devirleri başlamıştır. Manisa İdare Mahkemesi'nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı neticesinde sınırın iptali sebebiyle dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile yapılan görüşmeler sonucu 23 Şubat 2011 tarihinde Tabakhane Kentsel Dönüşüm Bölgesi sınırları korunarak Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edildi. Uşak için hayati önem arz eden bu projenin gerçekleşmesinde önemli etaplardan biri de boşaltılmış olan alanda 6 Blok 216 Konut konutların geçici kabulü TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Bu konutların teslimi için hak sahiplerine tebligat çekilmiş durumda olup en kısa sürede konut teslimatları yapılacaktır" dedi. 


MAĞDURİYET YAŞANMADI 

Proje ile birlikte her türlü mağduriyeti engelleyecek çalışmalar da yaptıklarını ileten Başkan Erdoğan, "Alanda ticari faaliyetlerini yürüten vatandaşlarımız vardı. Bu şekilde ekmekleri kazanan vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ticari aktivitelerini devam ettirmeleri amacıyla TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda 108 adet 450'şer metrekarelik prefabrik işyeri yapıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. Alan için Bakanlar Kurulu tarafından Acele Kamulaştırma kararı da alınması bizler için önemli bir milat oldu. Bu konu 05 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda bütün Acele Kamulaştırma davaları açılmış durumda olup şu ana kadar alan içerisinde yer sahibi olan kişilere 46 Milyon TL'nin üzerinde kamulaştırma bedeli ödendi. Kamulaştırma davalarının açılması ile eş zamanlı olarak modern bir tasarım anlayışı içerisinde tasarlanan Konut ve Ticari Blokların Projeleri belediyemiz tarafından hazırlattırıldı ve TOKİ tarafından onaylandı. Bu kapsamda bütün sorunların üstesinden gelinmesinde hiçbir siyasi amaç güdülmedi. Sadece vatandaşın huzuru ve güvenini düşünerek yardımcı olan ve inşaat yapım ihalesi sürecini başlatan Başbakanlık TOKİ Başkanı Sayın Ahmet Haluk Karabet'e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu hassas çalışmalarımız bundan soma da sürecek" diye konuştu. 


Günboyu


Geri Dön