29 / 04 / 2024

Uşak'taki kentsel dönüşüm Anadolu'ya örnek olacak!

Uşak'taki kentsel dönüşüm Anadolu'ya örnek olacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte Uşak Kentsel Dönüşüm alanını gezdi. 2016 yılının sonunda kentsel dönüşümün biteceğinin sinyalini verdi.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı ziyaret ederek,  TOKİ  tarafından yaklaşık 900 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Kentsel Dönüşüm Alanı'nda incelemelerde bulundu.

 

Turan, Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin müat olacağını ifade ederek, projenin 450 milyon lira değerinde olduğunu açıkladı. Türkiye genelinde 800e yakın şantiyesi olan bn- kuruluş olduklarım dile getiren Turan, bunlar arasında Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin diğer Anadolu kentlerine örnek teşkil edecek çok özel bü- proje olduğunu ifade etti. Turan, Uşak Kentsel Dönüşün Alam'nda yapımına başlanan projede vatandaşların yüzde 80'inin rızasının alındığını ve anlaşma sağlanarak kentsel dönüşüm projesinin ortaya konduğunu bildirdi. 


2016 sonunda tamam 


TOKİ'nin kentsel dönüşümde tek amacının şehirleri geleceğe taşımak olduğunu vurgulayan Turan, "Kentsel dönüşüm alanlarında TOKİ olarak hiçbü" kar amacımız yok. Bu projenin tamamı idaremiz tarafından sübvanse ediliyor. Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birebir içindeyim. 2016 yılı sonuna gelindiğinde Uşak'ın çehresini değiştirecek ve milat olacak bir projeyi bitirmiş olacağız" diye konuştu. 


"Kent yenilenmesi" 


Projenin içeriğiyle tamamen bir kent yenilemesi olduğunun altım çizen Turan, "Projemizde bin 56 konut, 950 ticaret birimi ve müze alanı, gençlik merkezi, sinema, eğitim ve dini tesis, kamu binaları, 750 kişilik cami, 24 derslikli üköğretim okulu ve sağlık ocağı yer alacak. Ayrıca Dokuzsele Deresi Islah Projesi üe 9 kilometre uzunluğunda kentin ortasından geçen dere mini bir Porsuk çayı oluşturacak. Tüm bu yapılacaklara baktığımızda projemiz tamamen bü- kent yenilemesi" açıklamasını yaptı. TOKİ Başkam Ergün Turan, ziyaretin ardından kentsel dönüşüm alanındaki şantiyede incelemelerde bulundu.


Çalışmaları bizzat takip edeceğim 


UŞAKTAKİ projenin tamamlandığında tamamı idaremiz tarafından sübvanse TOKİ'nin örnek projesi olacağını ifade ediliyor. Uşak Kentsel Dönüşüm Projeeden TOKI Başkanı Mehmet Ergün Turan, si'nin birebir içindeyim. Şantiyeye bundan "Kentsel dönüşüm alanlarında TOKI ola- sonra sürekli geleceğim ve çalışmaları rak hiçbir kar amacımız yok. Bu projenin bizzat takip edeceğim" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön