28 / 04 / 2024

Uşak'taki kentsel dönüşüm 450 milyon TL katkı sağlayacak!

Uşak'taki kentsel dönüşüm 450 milyon TL katkı sağlayacak!

Uşak'ta yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını örnek bir çalışma olduğunu dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Proje kente 450 milyon TL katkı sağlayacak. Projeyi Uşak'ta en geç 2016 yılının ortalarında bitireceğiz" dedi.



Uşak'ta yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını örnek bir çalışma olduğunu dile getiren  TOKİ  Başkam Ergün Turan, "Proje kente 450 milyon TL katta sağlayacak. Başka illere emsal göstereceğimiz projeyi Uşak'ta en geç 2016 yılının ortalarında bitireceğiz" dedi.


Belediyenin projelen hakkında bilgi almak, projelerin gidişatı ve geleceğini konuşmak ve çalışmaları yerinde incelemek için Uşak'a gelen TOKİ Başkam Ergün Turanin i durağı Uşak Belediyesi oldu. Başkan Nurullah Calıanin makaranda gerçekleşen görüşmede projeler le ilgi bilgi alan ta, TOKİ ile yapılması planlanan projelerin detaylarını inceledi. 


Uşak'ta yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalaımın öncelikli takip ettikleri projelerden olduğunu söyleyen ta, "Biz dönüşüm konusunda Uşak'ı örnek göstereceğiz. Proje diğer Anadolu kentlerine de emsal teşkil edecek" dedi. Projenin her aşamasına Uşak Belediyesi ve Başkan Cahan'dan gelen çabayı da takdir ettiklerini kaydeden Turan, "Kentsel dönüşüm projeBin 51 konutluk proje I Projeye horconon paranın yaklaşıl; 450 konut, 126 dükkan, 750 kişilik cami, 24 milyon TL civarında olduğunu vurgulayan derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı TOKİ Başkanı Turan, "Aynca 923 tane ticori bölgede yer alacak" dedi. Turan, yapılması işletme olacak. Burada ticari işletmelerin planlanan 3. Sanayi Sitesi için de kurum durumunu incelediğimizde kente kotkılannı olarak tüm imkonları seferber edeceklerini apaçık görmekteyiz. Proje kapsamında bin 51 sözlerine ekledi. 


zası alınmıştır. Karşılıklı anlayışın sağlanması kentin projeye verdiği değeri göstermektedir. Biz de projede tamamen Uşakin menfaatlerini gözetiyoruz. Göreve başladığım 9 ay içinde Belediye Başkanımız Numllah Cahan da projeyi ciddiyet ile takip etti ve sürekli Ankara'yı geldi. Uşak için projenin milat olacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı. Uşakin yol üzerinde olan bil1 kent olduğuna dikkat çeken ta, kentten her geçtiğinde projeyi bizzat takip edeceğini dile gelirdi. Dönüşüm Eski kartlar için hukuki süreç başladı kaydeden ta, Uşakin her yönü ile geliI üşakrahatiayacak TOKİ'nin desteği ile Uşak'ta büyük değişim olacağını söyleyen Uşak Belediye Başkam Nurullah Cahan ise, "Başkanımız şantiyelerimizi yerinde görmek için geldi. 


Biz kendilerinin desteği ile ilimizin kazanmasını sağlayacağız. Kentsel Dönüşüm Projesi gibi 3. Sanayi Sitemizde de ilerleme sağlayacağız" dedi. Dönüşüm ile kentin rahatlayacağım kaydeden Cahan, "Kentimiz İsmetpaşa Caddesi etrafında yoğunlaşmış ve bu nedenle tıkanma yaşanan bir şehir. 

Kentsel dönüşüm ile aynca yeni bir ticari merkez oluşturmuş olacağız. Projemizde kadar bii'çok farklı done olacak. Vatandaşlarımız günlük alışverişlerini borada yapacaklar ve sosyal hayat bölgede can bulacak diye konuştu, Konuşmaların ardından Başkan Cahan, Turanı kentsel dönüşüm alanına götürdü. Projeyi yerinde gören ta Uşak Belediye Başkanı Nurullah bir sisteme geçilirken söz konusu Cahan, Manisa İdare Mahke- sistemde kart ücreti olarak o tam bi mesi tarafından iptal edilen let ücreti şerhi düşülmüş, Sistemin Kart 64 sisteminin Meşinin aıiıdan iptali ile doğal olarak vatandaşlarıvatandaşlaım ellerinde kalan kartlar mız haklarını sorguladılar, Biz de bı ile ilgili sorulara cevap veıi 2015 yılı konuda mağduriyet olmaması ve vaŞubat ayı Belediye Meclisinin i talaşlarımızın menfaatleri gereği oturumunda konu ile ilgili açıklama yasal anlamda yapabieceklerimizi yapan Cahan, Uşaklıların menfaatle- değerlendirmeye başladık. Hukuk rini korumak adına çalışmalara baş- servisimiz konum masaya yatırdı" ladıklanm bil W Kail 64 sistemi- dedi. "Vatandaşımızın bir kuruşunin şartlarının bir önceki nun dahi takipçisi olacağız" diyen dönemde oluşturul- Cahan, süreç sonuçlanana kadar , duğuna dikkat kartların atılmamasını istedi. 

çeken Cahan, j geçtiği- Ulaşımda bundan sonrası için miz dö- ciddi bir çalışma yaptıklarını aktalli yeni konunun tiim taraflarım içine alacal ^ şekilde çalışmaya başladıklarını dik getiı-di. Cahan, "Yeni sistemde kaıt lanmız vatandaşa maddi külfet getiımeyecek. Ayrıca belediyenin tün j düşmesiyle Uşak'ta ulaşımda indirim yapıldığım hatırlatan Cahan şöyle konuştu: "Belediyemizulaşımda sağladığı indirim ile Türçalışmayı bitümesi konusunda söz aldı. vatandaşlardan eski kartlannı atmamasını istedi, Başlatacağımız yeni sistemimizde de otobüs esnafının da zarar görme mesi için çaba göstereceğiz," 


Yeni Asır


Geri Dön