27 / 04 / 2024

Uşak'taki Ulubey Kanyonu 'tabiat parkı' ilan edildi!

Uşak'taki Ulubey Kanyonu 'tabiat parkı' ilan edildi!

Uşak'taki doğa harikası Ulubey Kanyonu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tabiat parkı ilan edildi. Ulubey Kanyonu ile tabiat parkı sayısı 189'a yükseldi...




Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Uşak Ulubey Kanyonu'nu tabiat parkı ilan etti. Genel Müdürlük'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulubey Kanyonu ile tabiat parkı sayısı 189'a yükseldi.


Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekam olmaya aday Ulubey Kanyonunun il turizmi için büyük bir kazanç olduğunu bildirdi. Tabiat turizminin gelişimine katkı sağlayacak bin 190 dekar alan üzerindeki Ulubey Kanyonu, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşuyor. Sahip olduğu tabii güzelliği ve tarihi zenginliğiyle dikkatleri çeken Kanyon, Clandras Köprüsü, Duraklı kaya mezarları, Hasköy asarı, Pepuza Antik Kenti, Salma Deresi, Bakraçlı gibi çok sayıda tarih öncesi çağlara ait yerleşim alanları ile ziyaretçilerini tarihin eski dönemlerine götürüyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan kanyon, Lidyalılar, Pers imparatorluğu, Makedonya Devleti, Bergama Krallığı, Roma İmparatorluğu, Bizans ve Anadolu'nun Türkleşme sürecindeyse önce Germiyanoğulları, ardından Osmanlı Devleti'nin izlerini taşıyor.



Günboyu




Geri Dön