Ulaşım

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı 'AnadoluTRAM', 2026'nın sonunda hizmete girecek!

Anadolu Yakası’nda trafik yoğunluğunun büyük bir kısmını oluşturan Maltepe, Kadıköy ve Üsküdar arasında hayata geçirilecek olan 'AnadoluTRAM', 2026'nın sonunda hizmete girecek. İşte yeni tramvay ile ilgili tüm detaylar...

İstanbul Anadolu Yakası’na yeni tramvay müjdesi verildi. Tramvay projesi, geçen Haziranda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından onaylanmıştı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tramvay hattındaki çalışmalara Kadıköy’deki meydan düzenlemeleri ile başlandığını açıkladı. Söz konusu hatta toplam 33 durak yer aldığı belirtildi. 

HANGİ İSTASYONLAR OLACAK?

Sözcü Gazetesi'nden Merve Kapan'ın haberine göre; stanbul'a yeni tramvay hattı için tarih resmen açıklandı. Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe’yi birbirine bağlayacak olan mega kentin yeni tramvay hattının 2026 yılının sonunda yolcu taşımaya başlaması hedefleniyor. 

Üsküdar Meydanı’ndan yola çıkan yolcular, Zeynep Kamil üzerinden hastane bölgesine ve Karacaahmet Mezarlığı’na ulaşım sağlayabilecek. Kadıköy Meydanı’ndan hareket edenlerin ise Bostancı ya da Göztepe Hastanesi’ne gidişleri kolaylaşacak. 

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı'nın durakları şöyle sıralandı: 

Üsküdar Meydan
Üsküdar Kaymakamlık
Valide-i Atik
Zeynep Kamil
Karacaahmet
Numune Hastanesi
Haydarpaşa Teknik Lisesi
Rıhtım
Altıyol
Söğütlüçeşme
Ziverbey
Kuyubaşı
M.Ü.-Hastane
Çemenzar
Göztepe
Sahrayıcedit
Tüccarbaşı
Kazasker
Ayşekadın
Şenesenevler
Bostancı
Altıntepe
Küçükyalı
Adnan Kahveci
İdealtepe
Maltepe Kaymakamlık
Maltepe Belediyesi
Maltepe Meydan
Maltepe
Orhangazi
Cevizli
Tugay Yolu
Vergi Dairesi

Geçtiğimiz aylarda Metro İstanbul tarafından yapılan bir paylaşımda da "AnadoluTRAM hattımız Marmaray, otobüs ve vapur hatlarının yanı sıra T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, M5 Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, M8 Bostancı-Parseller Metro Hattı, M12 Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ve M13 Söğütlüçeşme-Yenidoğan Metro Hattı ile entegre şekilde hayata geçirilecek" ifadelerine yer verildi. 

Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı olma özelliğine sahip Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Göztepe-Bostancı-Maltepe-Cevizli Tramvayı projesinin tasarımlarının tamamlandığı da geçtiğimiz Şubat ayında açıklanmıştı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, açıklamasında Anadolu yakasının ilk cadde tramvayı olacak projenin görsellerine de yer vermişti. 

Yaklaşık 21,3 kilometre uzunluğa sahip, Anadolu Yakası’nda üç ilçenin meydanlarını buluşturacak olan Anadolu Yakası Tramvay Hattında, resmen geri sayım başladı.

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar mı oluyor? Kanun teklifi Meclis'e geldi...

Ziraat Bankası'ndan emeklilere Ekim müjdesi: Bunu yapanın kartına anında 1.500 TL yatıyor! 

Bankalar kesenin ağzını açtı! Emeklilere para yağıyor! Promosyon ödemeleri güncellendi!

Mevduat faizlerinde eski-yeni müşteri ayrımı oynaklığı başladı, farkı görenler inanamadı!