06 / 05 / 2024

Üsküdar'da icradan 950 bin TL'ye satılık arsa!

Üsküdar'da icradan 950 bin TL'ye satılık arsa!

Üsküdar 6. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Üsküdar İli, Kefçedede Mahallesi, Halk Caddesi Sokağı, 26 pafta, 410 ada, 11 parselde yer alan arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Üsküdar 6. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ÜSKÜDAR 6.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ Dosya No: 2010/625 Tal.
TAŞINMAZ SATIŞ İLANI

Satış ilanı borçlu ve iplerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler içip iş bu satış Sanının tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur,

GAYRİMENKULUN TAPU KAYDI: Üsküdar İlçesi, Kefçedede (Ahmediye) Mahallesi, Halk Caddesi Sokağı, 26 pafta, 410 ada, 11 parselde kayıtlı arsa niteliğinde taşınmaz.

GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU: Üsküdar Belediye Başkanlığı İmar ve şehircilik. Müdürlüğünün Üsküdar 6. İcra Müdürlüğüne yazdığı 17.12.2010 tarih ve 8927 sayılı yazısından; Üsküdar ilçesi, Kefçedede (Ahmediye Mahallesi 26 pafta, 410 ada, 11 parsel sayılı yer 09.06.2006 T.T.'li 1/1000 ölçekli Üsküdar Merkez Uygulama imar Planında H=15,5ö m. (5 kat) irtifada Bitişik Blok Başı yapılanma ile Tali Ticaret (Konut+Ticaret) alanında kalmakta olduğu anlaşılmıştır.

GAYRİMENKULUN HALİ HAZIR DURUMU VE EVSAFI: Kıymet takdiri istenilen gayrimenkul Üsküdar İlçesi, Kefçedede (Ahmediye) Mahallesi, Halk Caddesi ite Viran Saray Sokağı üzerinde köşe başında kain 26 pafta, 410 ada, 11 parsel sayılı 176,75 m2 miktarlı arsa ve üzerindeki NATAMAM inşaatın tamamıdır, Parsel üzerinde zeminde 150m2 alanda kurulmuş Zemin + 4 Normal kattan ibaret 5 katlı, bir cephede bitişik nizamda NATAMAM inşaat mevcuttur. NATAMAM inşaatın normal katlarının sadece cephe ve ara bölme duvarları delikli tuğla ile örülmüş, parsel etrafı sac levhalar ile muhafazalı olup mahallinde halen inşaat faaliyeti yoktur.

GAYRİMENKULUN KIYMETİ: 950.000-TL

Piyasada yapılan araştırma, meskenin ilçe merkezine yakınlığı, imar durumu, yıpranma payı, muhiti ve çevresindeki konumu da göz önünde bulundurularak fiyatının 950.000-TL olacağı kanaat ve sonucuna varılmıştır.

SATIŞ ŞARTLARI:

1-) Taşınmazın satışı 22 /11/2011 günü saat 14:00'den 14:10'a kadar Üsküdar 6. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ıra ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 02 /12 /2011 günü saat 14;00'den 14.10'a kadar aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %40'ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklar var ise alacakları toplamını ve satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde satış düşecektir.

2-) Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında nakdi "TL" sı veya bu miktar kadar, milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale kararı Damga Vergisi, Katma Değer Vergisinin tamamı ve tapu Harcının % si ve tahliye masraftan alıcıya ait olup, tapu harcının % si, tellaliye ve birikmiş vergiler resmi satış bedelinden ödenir.

3-) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin O bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-) İhaleye katılıp, daha sonra.ihale bedelini yatırmamak suret ie ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve keleri teki ettikleri bedel ile son lale arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden muteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-) Şartname ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-) Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları IİK. 127.maddesi uyarınca tapuda kayıtlı olmayan ilgilere bu ilanın tebligat yerine geçeceği ün olunur. (İİK m.126)
Basın No: 61611

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir...
Yönetmelik örnek No:27

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön