29 / 04 / 2024

Üsküdar'daki 29 Mayıs Sitesinde 'rezerv alan kararı geri çekilsin' nöbeti!

Üsküdar'daki 29 Mayıs Sitesinde 'rezerv alan kararı geri çekilsin' nöbeti!

134 dairenin yer aldığı Türkiye Diyanet Vakfına ait 29 Mayıs Sitesinde oturan vatandaşlar, rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliye ediliyor. Vatandaşlardan 'rezerv alan kararı geri çekilsin' talebi geldi. 



Üsküdar Küçüksu’daki 134 dairenin bulunduğu ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Eğitim Yatırımları AŞ’ye ait 29 Mayıs Sitesinde oturan vatandaşlar, 6306 sayılı Yasa kapsamındaki rezerv alan ilanı uygulamasıyla konutlar riskli olmamasına karşın tahliye ediliyor. 

10 Ekim 2022'de rezerv alan ilan edilen, sahte karot örneği ile riskli alan ilan edilmeye çalışılan daireler için 29 gün içinde tahliye tebligatı yollandı. 

2 Aralık gününden beri akşam saatlerinde site önünde nöbette olan site sakinleri, siteleri hakkındaki rezerv alan ilanı çekilene kadar bunu sürdüreceklerini belirttiler.

Üsküdar daki 29 Mayıs Sitesinde rezerv alan kararı geri çekilsin nöbeti!

Evrensel'den Nisa Sude Demirel'in haberine göre; 21 yıllık kiracı olan Hayri Öğretici, sitede kendisinin ve eşinin emekli aylıklarıyla yaşadıklarını belirtti. Dönüşümün sahte raporlarla, zorla evden çıkarmalarla yapılmaya çalışıldığını ileri süren Öğretici, buradan taşındıktan sonra yeni yerleştiği evin de rezerv alan ilan edilmeyeceğinin hiçbir garantisi olmadığına dikkat çekti ve burada tutulan nöbetin yalnızca 29 Mayıs Sitesi için olmadığının altını çizdi. 

Tahliye tebligatnamelerinin gelmesinin ardından sitede 72 kiracı kaldığı belirtiliyor. 

Rezerv alan ilanını desteklemek amacıyla, riskli alan ilan etme çabalarında ise yol sahte karot örneği üzerinden rapor yazmaya kadar uzuyor. 

Üsküdar daki 29 Mayıs Sitesinde rezerv alan kararı geri çekilsin nöbeti!

Yıllardır 29 Mayıs Sitesinde yaşayan vatandaşlar, sitenin yer aldığı alanın rezerv alanı olmasına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yerleşim alanlarının rezerv alan ilan edilmeyeceğine  ilişkin sözlerini anımsattı. 

Bakan Özhaseki, 6306 sayılı Kanun’da yeni yapılan değişikliklere ilişkin, "“rezerv alan için ‘yeni yerleşim yeri’ ifadesi kullanılıyordu ve bu yüzden yeni yerleşimden kent dışındaki boş alanları anlayan mahkemeler ‘Burası yeni yerleşim değil’ gerekçesiyle konut alanlarda rezerv alan ilan edilmesi kararlarını iptal ediyordu. Biz sadece ‘yeni yerleşim yeri’ ifadesini çıkardık. Bunun arkasında bir şey aranması doğru değil" diye konuşmuştu. 

Ev almak isteyenlere devletten 500 bin TL'lik destek!

İkinci EYT mağdurları için kanun teklifi Meclis'te! Kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş... SON DAKİKA!

Altın çakıldı! Çeyrek altın ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları kaç lira? 12 Aralık Salı altın fiyatları


Geri Dön