03 / 05 / 2024

Üsküdarlılar Kasım'da evlerine kavuşuyor!

Üsküdarlılar Kasım'da evlerine kavuşuyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve 5 Ekim'de aynı anda 35 ilde Başbakan Erdoğan'ın yaptığı patlatma ile başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında Üsküdar'da sona geliniyor. Üsküdarlılar Kasım ayında evlerine kavuşacak...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ve 5 Ekim'de aynı anda 35 ilde Başbakan Erdoğan'ın yaptığı patlatma ile başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında Üsküdar'da sona geliniyor. Üsküdarlılar Kasım ayında evlerine kavuşacak. Bakanlığın bu yılki hedefi 200 bin konut yıkmak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, 17 bin 840 kişinin öldüğü, 285 bin konut ile 40 binden fazla iş yerinin hasara uğradığı Marmara Depremi'nin 14. yılında kentsel dönüşümün üçüncü büyük hamlesini başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Türkiye'de riskli bina tespiti yaptırmayan 4 tane il olduğunu söyleyerek, sene başında yıkılan evlerin anahtar teslimatının bu yılsonunda yapılacağını, Üsküdar'da yıkılan evlerin tamamlandığını, Kasım ayında anahtar tesliminin yapılacağını açıkladı.

EVLERİN TEMELİ ATILIYOR

Kentsel dönüşümün 5 Ekim'de aynı anda 35 ilde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı patlatma ile başladığını hatırlatan Gürgen, 'O gün itibariyle mevzuatların hazırlanması, alanların tespit edilmesi, anlaşmalar gibi kısımlarla geçen süreyi ve yıkımları herkes gördü. Kısa süre sonra da temellerin atılmasını görülmesine başlanacak. Çok kısa zaman içerisinde Başbakanın 5 Ekim'de yıktığı bin 100 civarında konut ve işyeri vardı. Şimdi bu yıkılan evlerin planları çizildi. Projeleri de hazırlandı. Önümüzdeki ay burada temel atacağız. 2 yıl sonrada evi yıkılan vatandaş evlerine taşınacak' dedi.

Bu seneki hedeflerinin 200 bin birim konutu yıkmak olduğunu vurgulayan Gürgen, 'Önümüzdeki yılsonuna kadar 400 bin konut yıkımı başlatmış olacağız. En son 17 Ağustos'la yapılan tören öncesinde yıkımı başlatılan bağımsız birim sayısı 55 bin. 17 Ağustos'ta başlattığımız yıkımlarla şuan itibariyle 170 bin civarına geldik. Sene sonu hedeflerimize ulaşmaya doğru ilerliyoruz' diye konuştu.

Geri Dön