01 / 05 / 2024

Üsküp'teki 71 binada dayanıklılık kontrolü yapıldı!

Üsküp'teki 71 binada dayanıklılık kontrolü yapıldı!

Üsküp Deprem Mühendisliği Enstitüsü, yapılan açıklamada, binaların dayanıklılık sorunu olmadığını belli odalarda meydana gelen hasarlar yüzünden bu oda veya sınıfların kullanıma kapatıldığı belirtildi. Tefeyyüz ilkokulunda da bir sınıfın güvenlik açısından kapatıldığı öğrenildi.




Deprem Mühendisliği Enstitüsü, dün itibariyle toplam 71 binada dayanıklılık kontrolü yapıldığını açıkladı. Bu binalar arasında 16 anaokulu, 22 ilkokul, 8 lise, 1 fakülte, beş sağlık ocağı, bir mahkeme, 8 kamu kurumu ve vatandaşların yaşadığı 10 bina olduğu kaydedildi.



Enstitüden yapılan açıklamada, binaların dayanıklılık sorunu olmadığını belli odalarda meydana gelen hasarlar yüzünden bu oda veya sınıfların kullanıma kapatıldığı belirtildi. Tefeyyüz ilkokulunda da bir sınıfın güvenlik açısından kapatıldığı öğrenildi.



Daha önemli binalarda testleri yaptıklarını belirten enstitü yetkilileri, halkın yaşadığı binaların denetiminin ise belediyelere bağlı olduğu bilgisini verdi.




İlk olarak hasar tespit çalışmaları ve bina güvenliği kontrolü için açıldığı belirtilen 19 numaralı telefon hattına ise sadece bina güvenliği için çağrıda bulunulması gerektiği açıklaması ise kafaları karıştırdı.



Şu ana kadar 195 hattına 500’den fazla hasar başvurusu yapıldığı öğrenildi.



Yeni Balkan


Geri Dön