15 / 05 / 2024

Üsküp deprem

Üsküp deprem

Üsküp Deprem Mühendisliği Enstitüsü, yapılan açıklamada, binaların dayanıklılık sorunu olmadığını belli odalarda meydana gelen hasarlar yüzünden bu oda veya sınıfların kullanıma kapatıldığı belirtildi. Tefeyyüz ilkokulunda da bir sınıfın güvenlik açısından kapatıldığı öğrenildi.

Üsküp’te yaşanan depremde birçok bina hasar gördü!

Üsküp’te yaşanan depremde 30 kadar vatandaşın yaralandığı kaydedilirken, birçok binada maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Hükümet Sözcüsü Aleksandar Gyorgiev, vatandaşların binalarının güvenli olup olmadığını kontrol ettirmek için ekip isteyebileceklerini açıkladı.

Deprem sonrası gündeme gelmişti... TOKİ konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem sonrası yıkılan evlerin yerine yapılacak konutlarla ilgili TOKİ son aşamaya gelirken, Belediye tarafından yapılmayı bekleyen konutlarda ise dal kıpırdamıyor.

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

İzmir'deki fay hattı işaret edildi! Tsunami riski için harekete geçilmeli...

İzmir körfezindeki tüm kıyıların ve koyun geometrisi çıkartılıp, deprem kaynaklı tsunami risklerini araştırılması için harekete geçildiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Tıp doktorundan deprem profesörlerine ağır suçlama!

Deprem açıklamaları yurt genelinde süren sarsıntılar nedeniyle gündemde yer almaya devam ediyor. Peş peşe gelen yorumlar kimi zaman tepkilere neden olurken kimi zaman bu tepkiler suçlamalara dönüşüyor. İşte bu suçlamalardan biri de tıp doktorundan geldi....

O ilde 3 adet arsa satılıyor! Belediyeden KDV'den muaf arsa fırsatı! 

Kırklareli Üsküp Belediyesi, Kırklareli ili, Üsküp ilçesi, Mehmetçavuş mahallesinde yer alan 3 adet arsayı KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Kırklareli Üsküp'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Diamond Mall açıldı! Limak, Kuzey Makedonya’ya yeni AVM!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Limak Şirketler Grubu, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te hayata geçirdiği alışveriş merkezi "Diamond Mall"un açılışını yaptı.

Bahaş Harmony Üsküp geliyor! 2024'te teslim! 

Bahaş Holding, Üsküp’ün ilk ve tek lüks villa projesi için düğmeye bastı. Bahaş Harmony Üsküp'te 3+1 ikiz villalar bulunuyor. İşte Bahaş Harmony Üsküp ile ilgili merak edilenler...

Limak Holding'in Üsküpte'ki alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda açılıyor!

Limak Holding tarafından Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde yapımına devam edilen alışveriş merkezi Diamond Mall sonbaharda faaliyete geçmesi planlanıyor. 

Dolarda resmen deprem fırtınası başlayacak! Dolar yıkıp geçecek! Bu rakamı görenler hemen dolarlarını saklayacak

Amerika Merkez Bankası faiz kararına sayılı günler kaldı. Gözler Fed'e çevrilirken yatırımcılar da doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Dolarda resmen deprem fırtınası başlayacak! Dolar yıkıp geçecek! Bu rakamı görenler hemen dolarlarını saklayacak...

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Kırklareli Üsküp Mahallesinde 150 sosyal konut!

Cumhurbaşkanının kabine toplantısının ardından açıkladığı, dar vatandaşın yüzünü güldürecek TOKİ 2022 sosyal konut projesinin detayları açıklanmaya başladı. Peki, TOKİ Kırklareli Merkez Üsküp Mahallesi Sosyal Konut Projesi detayları nedir?

Limak'tan Üsküp'e karma proje!

Limak Şirketler Grubu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Diamond of Skopje projesine başlıyor. Otel, rezidans, ofis ve alışveriş merkezinden oluşacak karma projenin inşaatında 110 kişiye istihdam sağlanacak.

Limak Skopje Luxury Hotel 23 Nisan'da açılacak!

Limak Şirketler Grubu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün merkezine 200 metre uzaklıktaki Limak Skopje Luxury Hotel'i 23 Nisan tarihinde hizmete sunuyor.

Üsküp deprem Haberi

Üsküp deprem


Deprem Mühendisliği Enstitüsü, dün itibariyle toplam 71 binada dayanıklılık kontrolü yapıldığını açıkladı. Bu binalar arasında 16 anaokulu, 22 ilkokul, 8 lise, 1 fakülte, beş sağlık ocağı, bir mahkeme, 8 kamu kurumu ve vatandaşların yaşadığı 10 bina olduğu kaydedildi.



Enstitüden yapılan açıklamada, binaların dayanıklılık sorunu olmadığını belli odalarda meydana gelen hasarlar yüzünden bu oda veya sınıfların kullanıma kapatıldığı belirtildi. Tefeyyüz ilkokulunda da bir sınıfın güvenlik açısından kapatıldığı öğrenildi.



Daha önemli binalarda testleri yaptıklarını belirten enstitü yetkilileri, halkın yaşadığı binaların denetiminin ise belediyelere bağlı olduğu bilgisini verdi.




İlk olarak hasar tespit çalışmaları ve bina güvenliği kontrolü için açıldığı belirtilen 19 numaralı telefon hattına ise sadece bina güvenliği için çağrıda bulunulması gerektiği açıklaması ise kafaları karıştırdı.



Şu ana kadar 195 hattına 500’den fazla hasar başvurusu yapıldığı...