28 / 04 / 2024

Uygulanacak zamlar ile 2024'te iş göremezlik ücreti kaç TL olacak? 

Uygulanacak zamlar ile 2024'te iş göremezlik ücreti kaç TL olacak? 

Gündemdeki konular arasında yer alan asgari ücretle beraber diğer ödemelerdeki yükselişler ve  özellikle de hastalık durumunda geçici iş göremezlik ödeneği, yani rapor parası üzerindeki etkiler ile beraber kamuoyunda merak ediliyor. İşte haberin detayları...



Asgari ücretle beraber diğer ödemelerdeki artışta merak edilmektedir. Buna göre, yeni yılla birlikte asgari ücrette yapılan artışlar ile birlikte, çalışanların gündeminde birçok konu ön plana çıktığı kaydedildi.  Bu süreçte, hastalık durumunda alınan rapor paraları ve ödemeler gelmektedir. Çalışanlar, bu konuda detaylı bilgilere ulaşmak adına sorgulamalar yapıyor. Peki, asgari ücret ile rapor parası ne kadar oldu? 2024 iş göremezlik ücreti ne kaç TL olacak? İş göremezlik hesaplama işlemi nasıl yapılır?

2024 İŞ GÖREMEZLİK ÜCRETİ KAÇ TL OLACAK?

2024 senesi ödeme miktarı henüz belli olmadı. Bu süreçte ise, hastalık durumunda geçici olarak iş göremezlik ödeneği ve rapor parası, sigortalılara istirahat raporu alınması şartı ile  ödenmektedir.  Bu kapsamda da ödemenin ayrıntıları ve alınma süreci birçok kişi tarafından bilinmeyebilir.

Uygulanacak zamlar ile 2024 te iş göremezlik ücreti kaç TL olacak? 

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR?

ahaber.com'da yer alan haber kapsamında; Rapor parası, işverenin raporu Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün içinde sigortalının PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu süreç, hastalık durumunda maaş kesintisi yaşayan çalışanlar için önemli bir bilgidir.

RAPOR PARASI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Geçici iş göremezlik ödeneği ile hastalık olduğu zamanda  sigortalılara her gün için verilmektedir. Buna göre, yatarak yapılacak tedavilerde günlük kazancının yarısı ile ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi oranında rapor ödenmektedir.   Bu detay, hastaların maddi kayıplarını anlamalarına yardımcı olur. Ödemenin Alınma süreci ise rapor parası ödemeleri, hastalık durumunda yaşanan iş göremezlik sürecinin üçüncü gününden itibaren başlar. Fakat, bu ödemelerin sigortalılar tarafından en geç iki ay içinde alınması önemle kaydedildi. Öte yandan kaydedilen süre içinde alınmayan ücretler SGK'ya iade edilebilir. 

Rapor alanlar dikkat, maaşınızı SGK ödüyor! İş göremezlik ödemesi nasıl hesaplanır? SGK T.C. no ile sorgulama

SGK tek tek açıkladı: e-Devlet'ten IBAN paylaşanlara ve ALO 171'i arayanlara o ödeme anında yatıyor! 

SGK’nın  ödediği rapor parası 2023 yılı miktarı kaç TL oldu? Kimler alabilir?

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön