30 / 04 / 2024

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?

Çalışanlara ve emeklilere verilecek zam oranının belli olmasının ardından, buna bağlı ödeme kalemlerine de  birbiri ardına zam yapılıyor. SGK’nın raporlu olma durumunda verdiği ücret de arttı. Peki yeni rapor parası ne kadar oldu? Kimler alabilir?



Yeni yılın gelişiyle birlikte asgari ücretli çalışan, emekliler ve memur maaşlarına gelen zamlarla birlikte, SGK rapor parasının da artık zamlı alınacağı açıklandı. Geçici iş göremezlik  olarak geçen ve karşılığında yapılan rapor parası ödemelerinin tutarı netleşti.

AÇIKLAMALAR BİRBİRİ ARDINA GELDİ

SGK tarafından ödemesi yapılan rapor parasına 2023 yılında güncelleme geldi. Devlet tarafından ödenen pek çok farklı kalemin miktarı yükselirken, asgari ücret, memur ve emekli aylığının ardından bu kez de rapor paraları arttı. 2023 yılı zam oranları kesinleşti.

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  gerçekleştirilen açıklamayla, asgari ücrete %55 memur ve emekli aylıklarına ise %30 oranında zam yapıldığı kaydedildi.

ÖDENECEK MİKTAR GÜNCELLENDİ

 Yeni zam oranları kapsamında çalışanlara ödenen rapor parası da güncelleme gördü. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından meslek hastalığı, iş kazası, hastalık veya doğum hallerinde kullanılan hekim veya sağlık kurulu raporlarına istinaden ödenen rapor arttı.

 


Geri Dön