21 / 05 / 2024

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?

Çalışanlara ve emeklilere verilecek zam oranının belli olmasının ardından, buna bağlı ödeme kalemlerine de  birbiri ardına zam yapılıyor. SGK’nın raporlu olma durumunda verdiği ücret de arttı. Peki yeni rapor parası ne kadar oldu? Kimler alabilir?



2023 RAPOR PARASI HESAPLAMA YÖNTEMİ

Geçici iş göremezlik parası ödemeleri, halk arasında kısaca rapor parası adıyla da biliniyor. Çalışan kesimden kişilerin iş kazası, hastalık, meslek hastalığı ve doğum hallerinde kurum tarafından belirtilen hekim veya sağlık kurulu tarafından sağlık raporu veriliyor.

SGK’nın rapor ödemesine zam geldi! Artık ne kadar alacaksınız?

Bu rapora karşılık SGK, gerekli hesaplamaları gerçekleştirerek çıkan tutarı rapor sahibi sigortalıya ödüyor. Rapor paralarının ödemesi günlük kazançların alt sınırına göre yapılıyor. Asgari ücrete getirilen %54.6 oranında zam oranıyla rapor paraları da aynı doğrultuda yükseldi. Rapor parası hesaplamaları için yerine getirilmesi gereken şartlar ise şöyle;

Yatarak tedavi olunan durumlarda günlük kazancının yarısı,

Ayaktan tedavi görenlere günlük kazancın üçte ikisi olarak ödeniyor.

Asgari ücret 2023 yılında %54.6 oranında zam görürken, rapor paraları kapsamında ayakta tedaviye ödenen tutar 223.50 TL olarak, yatarak tedavilerde ise ödenen miktar 167.68 olarak veriliyor.

Ev kadınlarına müjdeli haber! Emekli olup 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

 EYT’lilere müjde!  Emekli promosyonu 23 bin TL’ye kadar çıkabilir!

Aile başına 650 TL’ye kadar para veriliyor! Çocuk desteği parası nasıl alınır?

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!


Geri Dön