03 / 05 / 2024

Ev kadınlarına müjdeli haber! Emekli olup 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

Ev kadınlarına müjdeli haber! Emekli olup 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

Ev kadınlarının emekli olmasını içeren koşullar yerine getirildiğinde her kadın emeklilik için başvuru yapabiliyor.  Bunları yapan kadınların hesabına her ay tam 5.500 TL yatıyor.



Daha önce tek bir gün çalışmamış olan ev kadınları bile,  gerekli şartları yerine getirdiğinde emekliliği yaşayabiliyor. Ancak pek çok kadın hangi şartlarda emekli olabileceğini, hangi kriterleri yerine getirmek, nasıl başvurmak gerektiğini bilmiyor.

Artık ev kadınları da emeklilik hakkına sahip bulunuyor. Çocukların bakım işi  ve ev işleri nedeniyle hiç çalışma imkanı olmamış milyonlarca ev hanımı gerekli şartları yerine getirmesi durumunda emekli olabiliyor.  SGK tarafından yapılan açıklama çerçevesinde, ev kadınlarının da emekli olabileceği kaydedildi. Bu emeklilik türü, diğer emekliliklere göre farklılık gösteriyor.  En düşük maaş ise  5500 TL şeklinde ödeniyor.

Böylece koşulları yerine getiren ev kadınları da emekli maaşı sahibi oluyor.

 Ev kadınlarına müjdeli haber! Emekli olup 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

Bu çerçevede ilk koşul olarak prim ödeneği seçeneği bulunurken, ikinci koşulda ise evde üretim yaparak satışını gerçekleştirme seçeneği yer alıyor.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILIK

Emekli olmak isteyen, ancak çalışmamış ev kadınları, eğer isteğe bağlı sigorta başvurusu yaparlarsa bu çerçevede emekli olabilecek. 2008 yılından bu yana isteğe bağlı sigorta kapsamına giren kadınlar, 4B'li yani Bağ-Kur’lu olarak değerlendiriliyor.

Bu nedenle SSK'lılara göre daha fazla prim ödemesi yapılıyor. Daha önceki yıllarda çalışan fakat prim eksiği olan kişiler, 3.5 yıldan daha az süre prim ödemesi yaparak emeklilik hakkını kazanabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön