30 / 04 / 2024

Ev kadınlarına müjde! Dışarıda çalışmadan emekli olabilirsiniz! İşte o formül! Hemen bakın

Ev kadınlarına müjde! Dışarıda çalışmadan emekli olabilirsiniz! İşte o formül! Hemen bakın

Birçok kanının kafalarında soru işaretlerine sebep olduğu ‘çalışmadan emekli olunur mu’ sorusu netlik kazandır. Bir kadın çalışmadan nasıl emekli olur? Bir kadın çalışmadan emekli olabilir mi? İşte detaylar...



“Hiç çalışmadan emekli olmak mümkün mü” sorusunun cevabı tüm zamanların en merak edilen konularından biri olmuştu. Sosyal bir güvenliği olmayan ev kadınlarının yasalar gereği sunulan kriterleri yerine getirenler emekli olabilir

Bunun için ise aranan üç şart var. Yaş, yıl ve prim süresini dolduranlara maaş bağlanabiliyor. Bu süreçte hiç çalışmayan kadınların faydalanabileceği bir sistem mümkün; o ise isteğe bağlı sigortalılık. Bir başka deyişle çalışmadan emeklilik formülü oluyor. Peki, çalışmadan emekli olmak mümkün mü? Çalışmadan kadınlar nasıl emekli olur?

ÜÇ ŞARTI VAR

Belirli kriterler tamamlandıktan sonra herkes emeklilik hakkından faydalanabilir. Bunlar;

1- Prim günü,

2 - Belli bir yaş,

3 -  Belli bir süreyi tamamlamak.

Bu şartlar arasında olan prim gününü ise tamamlamanın birçok yolu var.

1 - Bir işyerinde veya kamu kuruluşunda kayıtlı olarak fiilen çalışmış olmak

2 -  Kendi adına iş yapmak ve prim ödemek

3 - Doğum, askerlik borçlanması vb.

Bunlara ek olarak ilave edebileceğimiz bir başka yöntem ise söylediğimiz gibi çalışmaya gerek kalmadan isteğe bağlı şekilde sigorta ödemek.

Özel olarak, çalışma imkanı olmayan ev kadınlarını direkt ilgilendiren bu sistem büyük bir kolaylık yaratıyor. Yine part - time çalışanlar kadınlar içinse günlerini tamamlama olanağı veriyor. Yani bir ayda 15 gün çalışan kişi bu bağlı sigorta ödeyerek 30'a tamamlayıp emeklilik için avantaj elde etmiş oluyor.

Ev kadınlarına müjde! Dışarıda çalışmadan emekli olabilirsiniz! İşte o formül! Hemen bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön