21 / 05 / 2024

Ev kadınlarına müjde! Dışarıda çalışmadan emekli olabilirsiniz! İşte o formül! Hemen bakın

Ev kadınlarına müjde! Dışarıda çalışmadan emekli olabilirsiniz! İşte o formül! Hemen bakın

Birçok kanının kafalarında soru işaretlerine sebep olduğu ‘çalışmadan emekli olunur mu’ sorusu netlik kazandır. Bir kadın çalışmadan nasıl emekli olur? Bir kadın çalışmadan emekli olabilir mi? İşte detaylar...



ŞARTLAR ÇOK BASİT

Bahsi geçen konu içinde şartları oldukça basit;

- Herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmamak ya da 30 günden az çalışıyor olmak,

- 18 yaşını bitirmiş olmak,

- Kendi sigortalılığı sebebiyle emekli maaşı gibi bir maaşa sahip olmamak,

- Türkiye'de ikamet ediyor olmak.

Yukarıdaki şartları tamamlıyorsanız artık kendi sigortanızı yaptırıp emeklilik için prim ödeme girişiminde bulunabilirsiniz.

Bunun için ise en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi'ne bir giriş belgesi vermeniz yeterli. Bildirgenin kayıtlara girdiği gün sizin için emeklilik süresi de başlamış oluyor.

PRİM ÖDEMENİZ LAZIM

En önemli şart ise; her ay belli miktarda prim ödemeniz lazım. Bu şekilde kendinize en az asgari ücret olmak üzere bir kazanç söylüyorsunuz. Yani kendi kendinize maaş belirlemiş oluyorsunuz.

Bu kazancın da % 32'sini prim olarak devlete veriyorsunuz. Bu primin % 20'si malullük, yaşlılık ya da ölüm sigortaları primi, % 12'siyse Genel Sağlık Sigortası olmuş oluyor.

Kendinize belirleyeceğiniz kazanç da dediğimiz gibi geçerli asgari ücretle bunun 7.5 kati arasında oluyor. Ne kadar yüksek prim yatırırsanız ilerideki emekli maaşınıza o kadar olumlu katkısı oluyor.

Ev kadınlarına müjde! Dışarıda çalışmadan emekli olabilirsiniz! İşte o formül! Hemen bakın

EDİTÖR NOTU: Bu haber 27 Temmuz 2022 tarihinde saat 11.44’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,97 Türk Lirası, euro 18,24 Türk Lirası, altının gramı ise 1002 Türk Lirası değerinde.

Ünlü analistlerden son dakika açıklaması! Altını o günden sonra bu fiyata alamayacaksınız! Hemen bu rakama bakın

Elinde doları olan herkes buraya! Dolarları bozdurmanın zamanı geldi mi? Her dediği çıkan Selçuk Geçer açıkladı

TOGG’u yollarda göreceğimiz tarih belli oldu! Ne zaman TOGG satın almaya başlayabiliriz! Elinizi çabuk tutun

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön