28 / 04 / 2024

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Türkiye'de emeklilik sisteminde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ev hanımları için de emeklilik fırsatı geliyor. Peki,  Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı? İşte detaylar...



Ev hanımlarını kapsayan emeklilik düzenlemeleri için düğmeye basıldı. Bu düzenlemeler AK Parti'nin seçim beyannamesinde bulunan Aile Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde uygulanacak. Ev hanımları, gelecekteki emekliliklerini güvence altına almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) prim ödemesi yapabilirler.

Söz konusu düzenlemeyle beraber, ev hanımlarının emekli olabilmesı için gerekli olan primlerin üçte biri devlet karşılayacak. Bu destekle beraber ev kadınlarına erken emeklilik için senelik olarak verilecek prim desteği yaklaşık olarak 17 bin 160 Türk Lirası olacak.

Emeklilik için gelişmeler yaşanırken ev hanımları "Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?" sorularına yanıt arıyor.

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

SGK'ya prim ödeyen ev kadınların 15 sene süreyle sigortalı olarak çalıştıktan ve toplamda 3600 gün prim ödedikten sonra emeklilik fırsatına kavuşacaklar. Emeklilik için gerekli olan koşullar belirlendikten sonra, ev kadınlarının ödeyeceği aylık prim miktarı da netleşmiş olacak. 

Hayata geçirilmesi planlanan bu düzenlemeyle ilgili başvuru süreci ve detaylar ilerleyen dönemde netlik kazanacak. Bu destek ile ev hanımlarının sosyal güvencelerinin artırılması hedefleniyor.  

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK TORBA YASADA VAR MI?

Türkiye'de ev hanımları, isteğe bağlı sigortalılık noktasında prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanabilirler. İsteğe bağlı sigortalılık, sigortalı olma zorunluluğu bulunmayan kişilerin, kendi istekleri kapsamında sigortalılık kapsamına girmesi durumu olarak tanımlanıyor.

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Ev hanımları, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında prim ödeyerek, 9.000 gün prim ödeme ve 58 yaşını doldurma koşullarıyla emekli olabilirler. AK Parti'nin seçim vaadleri arasında ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi yer alıyor.

Ev hanımına emeklilik hakkı tanıyacak düzenleme de torba yasada bulunuyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK NE ZAMAN GELECEK?

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ev hanımları, isteğe bağlı sigortalılık çerçevesinde SGK'ya prim yatırarak emeklilik hakkına sahip olabilecekler. Ev hanımları, emeklilik için 15 sene sigortalılık süresini ve 3600 gün prim ödemesini tamamladıkları takdirde emekli olabilecek.

Belediye bu ilçede 15 bin metrekarelik arsa satacak!

Vergi, trafik cezası ve harçlarda flaş gelişme! Ocak zammı öne çekildi: Yüzde 34,80 daha fazla ödenecek! 

Altında savaş etkisi! Altın fiyatları bir günde resmen fırladı! 10 Ekim Salı altın fiyatları ne kadar?


Geri Dön