29 / 04 / 2024

Vergi, trafik cezası ve harçlarda flaş gelişme! Ocak zammı öne çekildi: Yüzde 34,80 daha fazla ödenecek! 

Vergi, trafik cezası ve harçlarda flaş gelişme! Ocak zammı öne çekildi: Yüzde 34,80 daha fazla ödenecek! 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olacak şekilde ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi gibi kalemlerde Ocak'ta uygulanacak zam öne çekildi. İşte merak edilenler... 



Bu yıla mahsus tüm araç sahiplerinden ek MTV alınması geçen aylarda büyük tartışmalara neden olmuştu. Ek MTV kararının ardından mugün milyonları ilgilendiren yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Her sene Ekim ayı itibarıyla yurt içi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) son on iki aylık ortalamasına göre belirlenen yükseliş, takip eden Ocak ayında uygulanacak yeniden değerleme oranını belirliyor. 

Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezaları belirleyen Yeniden Değerleme Oranı kapsamında bir son dakika kararı alındı. 

Vergi, trafik cezası ve harçlarda flaş gelişme! Ocak zammı öne çekildi: Yüzde 34,80 daha fazla ödenecek! 

VERGİLERİN SÜRESİ KISALDI, EK MTV'YE ZAM GELİYOR

Mynet'te yer alan habere göre; 2023 yılı üçüncü geçici vergi döneminde uygulanacak Yeniden Değerleme Oranı yüzde 34,80  şeklinde belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığının konuya ilişkin sirküleri yayımlandı.

Sirkülerde, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına istinaden senelik şekilde hesaplanan ve Bakanlık tarafından ilan edilen yeniden değerleme oranına, vergi kanunlarından kaynaklanan sebeplerden dolayı geçici vergi dönemlerinde de ihtiyaç duyulduğu anımsatıldı. Söz konusu açıklamada "2023 yılı üçüncü geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 34,80 (yüzde otuzdört virgül seksen) olarak tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Buna göre Kasım'da ikinci taksiti ödenecek olan ve en düşük 2.120 lira olan MTV ile ek MTV ücretlerinde de değişiklik oldu. Yüzde 34,80’lik zam ile MTV ve ek MTV’de ikinci taksit ücreti ve 2 bin 857 lira olurken, toplam tutar 5 bin 715 lira oldu. 

Vergi, trafik cezası ve harçlarda flaş gelişme! Ocak zammı öne çekildi: Yüzde 34,80 daha fazla ödenecek! 

2023 TRAFİK CEZASI RAKAMLARI DA ARTIYOR

2023 yılı için trafik cezalarına da zam geldi. Halihazırda hız sınırını yüzde 10 - yüzde 30'a kadar aşmanın cezası 951 lira,  yüzde 30 - yüzde 50'ye kadar aşmak bin 979 lira, yüzde 50'den fazla aşmak ise 4 bin 64 lira. 

Alkollü araçla ilk defa yakalanan 4 bin 64 lira, kinci defa alkollü araç kullanmaktan yakalanan ise 5 bin 96 lira para cezası ödemesi gerekiyor. 

Emniyet kemeri ihlaline de yüksek ceza kapıda. Emniyet kemeri takmamanın zam olmadan önceki cezası 436 lira. KGYS'ler tarafından tespit edilen ve sürücülerin pek çok defa ceza yediği seyir halinde cep telefonu kullanma cezası ise 951 lira. 

Ehliyetsiz araç kullananlara da 8 bin 90 TL ceza kesiliyor. Drift atan sürücüye 20 bin 342 lira, alkol testine itiraz edene 8 bin 551 lira,  muayenesiz araçla trafiğe çıkmak ve yasak olan yerde sollama yapmak durumlarında ise 951 lira ceza veriliyor. 

YDO’nun değişmesi ile beraber bu rakamlar üzerinden yüzde 34,80 daha fazla ceza ödemesi yapılacak.

Altında savaş etkisi! Altın fiyatları bir günde resmen fırladı! 10 Ekim Salı altın fiyatları ne kadar?

İBB Genç Üniversiteli burs ödemelerine okkalı zam! Başvurular başladı, binlerce öğrenciye destek verilecek!

SSK ve Bağkur emeklileri paraların verileceği tarihler tek tek açıklandı! Acil bakın!

Japon deprem uzmanından 5 kente tüyler ürperten uyarı geldi: Marmara için de 7.9 büyüklüğünde dedi! SON DAKİKA! 


Geri Dön