Ticari

Uyum Marketleri Adapazarı ve İzmit'e uzanıyor!

Uyum Gıda Genel Müdürü Sait Koç, cirodaki yüzde 33'lük artışa karşın 2011 yılını zararla tamamladıklarını, ancak 2012'de yeni mağazaların etkisiyle kâra geçmek için gerekli olan aylık 27-28 milyon liralık ciro hedefini gerçekleştirerek bilançoda artıya dö

Uyum'un 2012 hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Koç, "2011'de yeni mağazalarla birlikte ciro büyümemiz yüzde 33 oldu. Ancak yılı zararla tamamladık. Fakat açılacak yeni mağazaların da etkisiyle bu yıl 27-28 milyon liralık aylık ciro hedefimize ulaşacağız. Bu, giderleri karşılayıp kâra dönmemiz için gerekli olan başa baş noktası. İlk üç ayda bu hedefimiz gerçekleşmiş olacak." dedi.

Uyum Gıda'nın şu anda 47 mağaza ile faaliyet gösterdiğini, ayrıca anlaşması yapılmış sekiz mağaza bulunduğunu belirten Koç, "Bunlara ek olarak en az sekiz mağazanın daha 1-2 hafta içinde anlaşmalarının yapılması bekleniyor." diye konuştu. Şu anda Uyum'un toplam 35 bin metrekare satış alanına sahip olduğunu, anlaşması yapılanlarla 43 bin metrekareye ulaştıklarını ifade eden Koç, "2012 bizim için asli büyüme yılı olacak. Bu sene bütçemizi 60 bin metrekareye çıkmaya göre yaptık. Ancak 70 bine de ulaşabiliriz." dedi. Koç, Uyum'un metrekare başına cirosunun 9 bin 23 lira olduğunu, 2013'te ise metrekare başına 12 bin lirayı hedeflediklerini söyledi.

Pendik'te açılacak 2. lojistik deposuyla Uyum'un Anadolu yakası Marmara Bölgesi'nin doğusunu da kapsayacak şekilde mağaza sayısını artırmayı amaçladıklarını belirten Koç, "Hedef bölgelerimiz arasında İzmit, Adapazarı ve Bursa da var. Belki İzmit ve Adapazarı'nda açacağımız mağazalar bu yıla yetişebilir, ama Bursa için bu yıl zor." dedi. Yatırım fonu Permira ile görüşmelerin yavaş da olsa ilerlediğini belirten Koç, "Anlaşma olursa azınlık hissemiz için olur, yönetim bizde kalmak üzere konuşuyoruz." dedi. Uyum hisselerinin yüzde 70'i şahıslara aitken, yüzde 30 hisse ise halka açık.

Zaman