03 / 05 / 2024

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti

Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti. Konut talebi hakkında detaylara değinen Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Demiralp yükselişin nedenini iktidarın 'faiz politikası' olduğunu söyleyip "Son 5 senenlik dönemde, neredeyse her sahada ‘alan kazandı’, ‘alamayan’ kaybetti açıklaması



Konut kirası, bir konutun sahibi ile kiracısı arasında yapılan bir sözleşme ile belirlenen belirli bir süre boyunca konutun kiralanması ve kiracının belirli bir kira bedelini ödemesidir. Kiralanan konut genellikle ev, daire veya apartman daireleri gibi ikamet edilebilir yerlerdir. Kiralama sözleşmesi, genellikle kiralama süresi, kira bedeli, kiracının hak ve sorumlulukları, konutun bakımı ve onarımı gibi detayları içerir. Konut kirası, genellikle bir yıl veya daha uzun bir süre için yapılır, ancak daha kısa süreli kiralama sözleşmeleri de mümkündür.

Konut kirası, bir konutun sahibi ile kiracısı arasında yapılan bir sözleşme ile belirlenen belirli bir süre boyunca konutun kiralanması ve kiracının belirli bir kira bedelini ödemesi şeklinde gerçekleşir. Konut sahibi, kiralama yoluyla konutunu kiraya vererek gelir elde edebilir. Kiracı ise, kiralanacak bir konut ihtiyacı duyduğunda, satın almaktan ziyade kiralama yoluyla konut sahibi olmadan, geçici bir süreliğine belirli bir konutta ikamet edebilir. Kiracı, kiralama süresi boyunca kira bedelini ödemekle yükümlüdür. Kiralama sözleşmesinde belirlenen kira bedeli, konutun lokasyonu, büyüklüğü, donanımı ve diğer faktörlere göre değişebilir. Kiralama, ev sahibi için bir gelir kaynağı, kiracı için ise konut ihtiyacını karşılamanın bir yolu olarak görülebilir.

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti

Konu ve kira ücretlerindeki yükselişin gün geçtikçe astronomik sayılara çıkması dar gelirli vatandaş için barınma problemini büyütmeyi sürdürüyor. Vatandaşların kiralık ev dahi bulmakta zorluk çekmesine karşılık konut piyasasındaki konut satışına talep arttı.

Cumhuriyet'e konuşan Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Güven Nazmi Demiralp, son 5 senede her sahada “alanın” kazandığına dikkat çekerek “Konut, otomobil, döviz, altın alan şanslı; hatta zeytinyağını, bulguru, pirinci dahi önce alan kazandı. Alacak kadar parası olmayan ise şanssız. Geniş halk kitleleri, enflasyona nazaran günden güne eriyen paraları ile ‘alamayanlar’ kümesini oluşturuyor” dedi.

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti


Geri Dön