Ekonomi

Uzman isim altın ve dolar yatırımcısını uyardı! O tarihe dikkat edin!

Dolar ve altına karşı uzman isimler yatırımcıları uyarmaya devam ediyor. İşte o uzman da şunları söyledi…Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ile birlikte gündemdeki haberler de sürekli olarak değişiyor

Altın ve dolar piyasasına dair ekonomi uzmanlarından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ile birlikte gündemdeki haberler de sürekli olarak değişiyor. Türkiye'de yaşanan kritik seçimlerin bitmesi ile birlikte hareketlenen altın ve dolar piyasası yatırımcıların yüzünü bir hayli güldürüyor.

İşte ayrıntılar...

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak'tan gelen açıklama ile beraber yatırımcıları huzursuz eden bir hal aldı. Son dakika açıklaması yapan uzman isim Kolçak, milyonlarca yatırımcının dikkatini çekti. Borsaya dair tahminlerini duyuran Hatice Kolçak, Mehmet Şimşek fiyatlanmasına vurguda bulundu.

MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLAMASINDA NE DEDİ?

Son günlerde borsada Mehmet Şimşek fiyatlanmasının egemen olduğunu dile getiren, yükselişin ilerleyen günlerde devam edeceğini aktardı. Uzman isim Hatice Kolçak açıklaması ile birlikte Mehmet Şimşek'in devir teslim töreni ile birlikte yaptığı açıklamaya dair de değerlendirmede bulundu.

Mehmet Şimşek törende yapmış olduğu açıklamasında, Türkiye'nin rasyonel bir semine dönmesinin dışında başka bir seçeneği olmadığını açıkladı. Konuşmasının devamında ise kurallara dayalı Türkiye ekonomisinin refaha dönmesinin kritik olduğunu vurguladı. Makro finansal istikrarın öncelikli hale getirileceğini ve zaman kaybetmeden de çalışmaların başlayacağını belirtmişti. Enflasyona da değinen Mehmet Şimşek, enflasyonu tek haneye düşürme hedefinin olduğunu da duyurdu.

BORSA TAHMİNİ

Mehmet Şimşek'in açıklamaları üzerine değerlendirmelerini aktaran ekonomi uzmanı Hatice Kolçak, tahminlerini de paylaştı. Borsanın önemine değinen uzman isim Mehmet Şimşek'in fiyatlanmasına dair açıklamalarda bulunup, beklentilerin satın alındığını ve gerçekleştiğini dile getirdi.

Borsada yükseliş beklediğini söyleyen ekonomist Hatice Kolçak, 5200 ve üzerinde hız beklerken, 5 binin altında risk olduğunu vurguladı. İlerleyen günlerde eskisi kadar düşüşlerin yaşanmayacağını düşündüğünü belirtti. Dip fiyatların görüldüğünü de aktardı.

ALTIN NEDEN YÜKSELİR?

Altın, küresel piyasalarda anahtar bir rol üstlenen ve yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilen bir değerli metaldir. Ama altın fiyatları, pek çok değişken faktörün etkisi altında sürekli olarak dalgalanmaktadır. Altın şu başlıklar altında değişiklik gösteriyor;