05 / 05 / 2024

Uzman isimlerden ramazana yönelik beslenme tüyoları! En önemlisi de bakın neymiş?

Uzman isimlerden ramazana yönelik beslenme tüyoları! En önemlisi de bakın neymiş?

Ramazan ayında 16 saat boyunca oruç tutulacağına dikkat çeken uzmanlar, bu dönemde sağlıklı bir beslenme ve spor yapmanın önemine vurgu yaptı.



Sahura kalkmanın ve iftardan sonra spor yapmanın insan sağlığı açısından çok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, oruç tutan vatandaşların sağlığına da dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Ramazan ayı süresince beslenmenin daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, uzun süreli açlığın ardından hızlı ve fazla yemek yemenin kalp krizi riskini arttırdığını belirtti. Metabolizmanın açlık sonrasında az enerji harcadığına dikkat çeken uzmanlar, doğru beslenme programı uygulanmazsa kilo almanın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Uzmanlar, Ramazan ayını sorunsuz geçirmek için küçük püf noktalarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Oruç tutanların ortak sorunu olan "çok fazla yedim hazmedemiyorum" veya "Ramazan süresince çok fazla kilo aldım" gibi problemlerin önüne geçmek için doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapmanın önemine dikkat çekti.

Uzman isimlerden ramazana yönelik beslenme tüyoları! En önemlisi de bakın neymiş?

Ramazan ayında su içmek oldukça önemlidir?

Ramazan ayında su tüketimi konusunda da dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, gün içindeki su kaybını sahurda ve iftar sonrası bol bol su içerek telafi etmenin önemini vurguladı. Uzun süre aç kalmaması gereken hastaların, özellikle hipoglisemi ve diyabet hastalığı olanların oruç tutmanın sakıncalı olabileceğini belirten uzmanlar, ayrıca karaciğer yetmezliği, böbrek hastalığı, psikolojik bozukluklar, akli dengesizlikler, hipertansiyon, gelişme çağındaki çocuklar, gebe ve emziren annelerin de oruç tutmalarının riskli olabileceğini ifade etti.

Uzmanlar, bu hastaların oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalarını ve sağlık durumlarını kontrol altında tutmalarını önerdi. Ayrıca, Ramazan ayında uzun süreli açlık sonrası ani ve fazla yemek yemekten kaçınılması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin Ramazan ayı boyunca da devam etmesi gerektiğini belirtti.

 


Geri Dön