19 / 05 / 2024

Uzman isimlerden ramazana yönelik beslenme tüyoları! En önemlisi de bakın neymiş?

Uzman isimlerden ramazana yönelik beslenme tüyoları! En önemlisi de bakın neymiş?

Ramazan ayında 16 saat boyunca oruç tutulacağına dikkat çeken uzmanlar, bu dönemde sağlıklı bir beslenme ve spor yapmanın önemine vurgu yaptı.



Uzman isimlerden ramazana yönelik beslenme tüyoları! En önemlisi de bakın neymiş?

Ramazan ayında beslenme nasıl olmalı?

Beslenme uzmanı Mehmet Budak, normalde 5 veya 6 öğün olan beslenmenin Ramazan ayında 2 veya 3 öğüne düştüğünü belirtiyor. Ancak bu durumun, beslenme şeklimizi değiştirdiğini ve sağlığımızı olumsuz etkileyebileceğini vurguluyor.

Sahurda kalkmak ve hafif bir kahvaltı yapmak önemli Budak'a göre, Ramazan ayında sağlıklı bir beslenme için sahura kalkmak ve hafif bir kahvaltı yapmak çok önemli. Sahurda çay veya süt, peynir, zeytin, domates, salatalık, birkaç ceviz içi, yumurta ve kepekli ekmek gibi hafif besinlerin tüketilmesi öneriliyor. Bu şekilde açlık süresi uzamayacak ve kan şekerindeki dalgalanmalar engellenecektir.

İftarda tokluk hissine dikkat edilmeli. İftar zamanında ise, hızlı bir şekilde karın doyurmak yerine yemek araları verilmesi gerekiyor. İftarı bir bardak su, yanında bir zeytin veya hurma ile açtıktan sonra, bir kâse çorba içmek ve 15 dakika beklemek tokluk merkezimizi uyaracaktır. Daha sonra, küçük porsiyonlar halinde ızgara et, köfte, tavuk, kuru baklagil, etli veya etsiz sebze yemekleri, pilav, makarna, erişte, salata, yoğurt, ayran, cacık gibi besinlerin tüketilmesi öneriliyor. Bu öğünü iyi çiğneyerek yavaş yavaş yemek ve midenin tıka basa doldurulmamasına dikkat etmek gerekiyor.

Ramazan ayında sağlıklı bir beslenme için, sahura kalkmak, hafif bir kahvaltı yapmak, iftarda yavaş yavaş yemek ve yemek araları vermek çok önemlidir. Bu şekilde, sağlıklı bir şekilde Ramazan ayını geçirebilirsiniz.

Diyanetten açıklama geldi: Eğer bunları yaparsanız orucunuz bozuluyor!

İstanbul'un hangi camilerinde teravih namazı hatim ile kılınacak? Hatimle kılınacak 111 camı açıklandı!

Sahurda ne yenmeli? Sahurda en çok ne tok tutar?


Geri Dön