Arsa ve Arazi

Uzmanı Balıkesir’de arazi yatırımı için fırsat bölgeleri açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ege ve Marmara bölgesinin en çok gelişecek şehri Balıkesir’de arazi yatırımı için fırsat bölgeleri açıkladı.


Yeni bir gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin en çok yöneldiği yatırım araçları arsa ve araziler yer alıyor. Açıklanan resmi rakamlara göre geçtiğimiz sene gayrimenkul satışlarının yüzde 90’lık kısmını arazi ve arsa satışları oluştururken, konut fiyatlarında yaşanan artışlar da yatırımcıları toprak yatırımlarına yönlendirdi.

Yeni bir arsa ya da arazi almak isteyenler toprak yatırımları ile ilgili detayları araştırırken, İş insanı, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, resmi sosyal medya hesabı https://x.com/muratguItekin üzerinden yaptığı paylaşımda Ege ve Marmara bölgesinin en çok gelişecek şehri Balıkesir’de arazi yatırımı için fırsat bölgeleri açıkladı.



Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in paylaşımı şu şekilde:


ÖNÜMÜZDEKİ 10 YIL İÇİNDE EGE VE MARMARA BÖLGESİNİN EN ÇOK GELİŞECEK ŞEHRİ BALIKESİR’DE ARAZİ YATIRIM FIRSAT BÖLGELERİ


 KEPSUT İLÇESİ

Keçidere
Mestanlar
Recepköy
Servet
Piyade
Akçaköy
Yoğunoluk
Tuzak
Yaylabaşı
Küçükkatrancı
Dombaydere
Hotaşlar
Beyköy
Mahmudiye
Beyköy 


SUSURLUK

Aziziye
Söğütçayırı
Karaköy
Demirkapı
Babaköy
Bozen
Günaydın
Alibey
Okçugöl


DURSUNBEY

Naipler
Sarnıçköy
Dada
Akbaşlar
Kireç
Selimağa


BİGADİÇ İLÇESİ

Salmanlı
Babaköy
Çekirdekli
Çamköy
Emirler
Kalafat
Kargın


MANYAS İLÇESİ

Yeniköy
Hamamlı
Eskiçatal
Kızılsa
Kocagöl
Kulak


BANDIRMA İLÇESİ

Aksakal
Çalışkanlar
Yenisığırcı
Musakça 


EDREMİT

Çamcı
Hacıaslanlar
Güre
Zeytinli
Narlı
Doyran 
Yaylaönü


 SINDIRGI İLÇESİ

Alayaka
Yolcupınar
Mandıra
Ilıca
Çaygören
Osmanlar


 Çalışmanın tamamı büyük bir titizlik ve 100 kişilik ekibimizin katkılarıyla hazırlanmıştır. 35 kıstas periyodunda bölgeler incelenerek yazılan bölgelere kamu ve özel sektörün yaptığı ve yapacağı yatırımlar, yol,sanayi gibi projeler nezdinde ve birtakım iş insanı yatırımları incelenerek hazırlanmıştır. Mevcut çalışma ekonomik olarak düşük ve orta bütçeli bireylere göre hazırlanmıştır.Aynı zamanda fay hafları dikkate alınarak yapılan çalışmada yazılan her bölgenin her noktası yatırım yapılabilir anlamını taşımamakla beraber yatırım yapılacağı zaman parsel bazında da risk unsurları elenerek yatırım yapılması gerektiğini tavsiye ederim. 

Kepsut İlçesi geçen yıl saha çalışması yaptığımız ve ÖZELLİKLE FAY HATTI BULUNMAYAN, gelecekte su sorunu yaşanmayacak ve olası bir depremde şehir merkezine en yakın ilçe olduğu için her dönem gözde olacak bir bölgedir fakat mevcut fiyatları deyim yerindeyse YERLERDEDİR. Aynı zamanda merkez ilçesi olma noktasında da bir takım çalışmalar mevcuttur.Profesyonel yatırım her zaman için olası en gözde ve birim/fiyat ilişkisinin en düşük olduğu yerlere yapılır ki alırken kazanmak arsa yatırımının altın kuralıdır.

Susurluk ilçesi İzmir otobanına paralel bir lokasyonda olması sebebiyle konum olarak aynı zamanda Balıkesir’in kuzeyinde bulunması sebebiyle önemli bir coğrafi konumdadır. Sinpaş İnşaatın güzel bir projesi de bölgede başlayacaktır.

Geriye kalan ilçelerde özellikle fiyat/performans ilişkisi incelendiğinde BANDIRMA MANYAS EDREMİT ilçelerinde yazılan bölgeler daha çok orta seviye bütçesi olan bireylere hitaben  ve gelişmişliği biraz daha yüksek seviyede olması sebebiyledir.

Profesyonelce hazırlanan bu çalışma umarım yatırım konusunda sizlere iyi bir yol haritası olur 





Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

 

Belediye Başkent’te 103 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor!

1935 yılında emlak vergisi iki taksitle alınmış!

Emlakçılar konut piyasasında fiyatların yükselmesine neden oluyor iddiası!