Kira

Uzmanı önerdi: “Kiralık daire alacaksanız sanayi şehirlerinden alın! 2+1 dairelerin kirası 30-40 bin TL”

Kiralık konutlarda fiyat artışları devam ederken, kiralık talebi de 1 milyona yaklaştı. Yatırımcılar kiraya vermek için ev almaya temkinli yaklaşırken, finans piyasaları, teknik ve temel analiz stratejist Elit Finans, “Kiraya vermek için daire alıyorsanız sanayi şehirlerinden alın" dedi.

Konut krizi giderek büyüyor. Yüksek kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale gelirken, kiralardaki artış sürüyor. Evlilikler, memur atamaları, üniversite kayıtları derken uzmanlar, piyasada 600 bin ile 1 milyon arası kiralık talebinin oluşacağını söylüyor. Ağustos ayıyla birlikte kiralık konut piyasasının hareketlenmesi beklenirken, kiralık konut arzı talebi karşılayacak boyutta görünmüyor.

Kiralara yüzde 25 zam sınırının uygulandığı geçtiğimiz iki senede konut arzının sağlanamadığına dikkat çeken uzmanlar, vergiler ve ikinci konut alımına sınır getirilmesinin de yatırımcıyı caydırdığını söylüyor. “Ne yazık ki kiralık konut fiyatlarının çok arttığı, kiralık bulmanın zor olduğu bir döneme giriliyor” değerlendirmesinde bulunuyorlar.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar çözüm beklerken, finans piyasaları, teknik ve temel analiz stratejisti Elit Finans

https://x.com/ElitFinans X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yüzde 25 sınırlamanıın ileride kiracıları vuracağını söylediğini belirterek şunları söyledi:

“Zamanında bu yüzde 25 kira sınırlaması uygulaması ilerde kiracıyı vurur demiştim.

Manisa 2+1 kıytırık daire fiyatları 30-40 bin TL.10 yıl amortisman süresi…

Kiraya vermek için daire alıyorsanız sanayi şehirlerinden alın.”

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Emlak sektörü zapturapt altına alınıyor! Kaçak emlakçılığın önü kapanıyor!

Dolarda 7 şiddetinde deprem! İşte son dakika dolar kuru!

Yüzde 25 zam sınırına takılan ev sahiplerinin mağduriyeti bitmedi: Yan apartmanda kira 55 bin TL, benim aldığım 6.500 TL

İstanbul'un o ilçesinde pazar günleri inşaat çalışmaları yasaklanıyor!

Şarj edilebilir hibrit araçlara ÖTV indirimi bugün resmen başlıyor