Altın & Dolar

Uzmanlar açıkladı! Altında 2024 bitmeden yeni rekorlar gelecek!

ABD'de merakla beklenen enflasyon verisi beklentilerin altında açıklandı. Peki söz konusu bu veriler piyasaları nasıl etkileyecek? Uzmanlara göre 2024 bitmeden altında yeni rekorlar gelecek.

ABD'de merakla beklenen enflasyon verisi beklentilerin altında açıklandı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, tüketici fiyatları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3 artış göstererek tahminleri şaşırttı. Söz konusu bu veri ve Fed yetkililerinden gelen enflasyonun kontrol altına alındığına dair açıklamalar, piyasalarda faiz indirimi beklentilerini de oldukça güçlendirdi.

Halktv'de yer alan habere göre faiz indirimi beklentileri yatırımcıların merak ettiği ve araştırdığı altın fiyatları üzerinde yukarı yönlü bir baskı oluşturuyor. Eylül'de faiz indirimine ilişkin veri açıklanmadan önce piyasa beklentisi yüzde 70 şeklinde iken, şu sıralarda bu oran 93 seviyelerine çıktı.

Gündemden düşmeyen ve hem altın almak isteyenler hem de elindeki altını satmak isteyenler tarafından merak edilen ve araştırılan altın fiyatları dün rekor seviyelere yakın seyretti ve ons başına 2 bin 415 dolara kadar yükseldi. Bu da yaklaşık olarak son iki ayın en yüksek günlük kapanış fiyatı oldu. Bugün de gram altın fiyatı 2 bin 555 Türk Lirası'ndan işlem görüyor.

2024 BİTMEDEN YENİ REKORLARA ULAŞABİLİR

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarının 2024 bitmeden yeni rekor seviyelere ulaşabileceğini öngörüyor. KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada daha düşük faiz oranı ortamına yaklaştıkça altının yeni rekor kırması için koşulların olgunlaştığını kaydediyor.

KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer enflasyon görünümü ve faiz oranı tablosu bu hafta altının lehine hareket ettiğini belirterek, daha düşük bir faiz oranı ortamına yaklaştıkça, 2024 bitmeden altının yeni rekor seviyelere ulaşması için koşullar olgunlaşabileceğini belirtti.

Fakat altının bu haftaki gidişatını Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) rakamları belirleyecek. KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer, ÜFE rakamlarının altının haftayı 2 bin 400 dolar seviyesinin hangi tarafında bitireceğini belirlemede kilit rol oynayacağını da sözlerine ekledi.

Kiracı ve ev sahiplerinin korkusu: Kiracı ev hayali kuramıyor, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor!

Z kuşağının yüzde 93'ü ev sahibi olmak istiyor ancak yüzde 60 bunun asla gerçekleşemeyeceğinden endişeli!

Kültür Üniversitesi, Bahçelievler'deki 3 adet iş yerini satıyor!