Ekonomi

Uzmanlar felaket demişti Süper bono satışından vaz mı geçildi?

Kur korumalı mevduat hesabının ardından benzeri bir hamlenin de bonolar üzerinden geleceği beklenirken, Süper Bono uygulamasından vazgeçildiği iddiası ekonomi piyasalarının kalbine düştü. Ekonomistlerin üst üste “felaket olur” uyarıları bir yana iktidarın uygulamayı şimdilik rafa kaldırdığı konuşuluBorsa Manşet’in haberine göre; TL endeksli süper bono satışından vazgeçildi

Her kabine toplantısından sonra açıklanması beklenen enflasyon oranı ve kar endeskli süper bononun iptal olduğu iddiaları ekonomi gündemine düştü.

Borsa Manşet’in haberine göre; TL endeksli süper bono satışından vazgeçildi.

Hazine, merkez bankası, BDDK ve ekonomi yönetimi temsilcilerinin bir süredir süper bono üzerinde çalışma yaptığı iddia ediliyordu.

Çıkartılacak uygulama ile enflasyon üzerinde kazanç sağlanacak; dolara yatırım yapanların dolarlarını bozdurmaları ve TL’ye dönüş yapmaları planlanıyordu.

Süper tahviller için; enflasyon oranının üzerinde, yüzde 10 ekstra faiz verileceği de iddia ediliyordu.
Uzmanlar; çıkartılacak TL bazlı tahvillerin daha çok zarar oluşturacağını açıklayarak;  TL üzerinden işlem yapan borsa piyasalarının bu tahvilden sonra büyük yara alacağı yorumunda ulundular.

Yine bu enflasyon endeksli tahvilden sonra faizlerin artacağı ve reel kesimin ve başta KOBİ’lerin büyük zarara uğrayacağı belirtildi.