05 / 05 / 2024

Uzmanlar felaket demişti Süper bono satışından vaz mı geçildi?

Uzmanlar felaket demişti Süper bono satışından vaz mı geçildi?

Kur korumalı mevduat hesabının ardından benzeri bir hamlenin de bonolar üzerinden geleceği beklenirken, Süper Bono uygulamasından vazgeçildiği iddiası ekonomi piyasalarının kalbine düştü. Ekonomistlerin üst üste “felaket olur” uyarıları bir yana iktidarın uygulamayı şimdilik rafa kaldırdığı konuşulu



Süper tahviller için; enflasyon oranının üzerinde, yüzde 10 ekstra faiz verileceği de iddia ediliyordu.
Uzmanlar; çıkartılacak TL bazlı tahvillerin daha çok zarar oluşturacağını açıklayarak;  TL üzerinden işlem yapan borsa piyasalarının bu tahvilden sonra büyük yara alacağı yorumunda ulundular.

Yine bu enflasyon endeksli tahvilden sonra faizlerin artacağı ve reel kesimin ve başta KOBİ’lerin büyük zarara uğrayacağı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön