27 / 04 / 2024

Özmetal 2.5 milyon TL'lik yeni bina yatırımı yapacak!

Özmetal 2.5 milyon TL'lik yeni bina yatırımı yapacak!

Birçok dünya lastik markasının tedarikçileri arasında yer alan Özmetal Makine 2.5 milyon TL'lik yeni bir tesis yatırımı yapacak



Pirelli, Lassa, Continental ve Goodyear gibi dünya lastik devlerinin tedarikçileri arasında yer alan Özmetal Makine, mevcut üretim binasının yetersiz kalması nedeniyle 2.5 milyon TL'lik yeni bir tesis yatırımını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Firma, ayrıca yeni bir yazılım sistemi de kuracak.

Lastik sektörünün ihtiyacı olan lastik kalıplan, desen kalıbı, konteyner kalıbı ve topuk ringlerin üretimini yapan Özmetal Makine, yeni fabrika binasını hayata geçirmek için arazi satın aldı. Son üç yılda 2.5 milyon Il'lik makine yatırımı gerçekleşti¬ren firma, yeni üretim binası için de 2.5 milyon TL'lik bütçe ayırdı.

İlk kurulduğu yıllarda rafineri ve petro kimya tesislerine boru hatları, depolama tankları ve süreç ekipmanları imalatı yaptıklarını da söyleyen Özmetal Makine İmalatı ve Calip Sanayi Planlama Direktörü Çiğdem Özcan Aytaç, şirketin daha onra endüstriyel tesislerin ihtiyaçları olan yedek parça imalatına seçtiğini hatırlattı.

Hızla gelişen dünya standartlarını yakalayabilmek için gelişen teknolojiyle birlikte makine parkını güçlendirerek 1997 yılından bu ana da kalıp taşıyıcı konteynerleri, lastik pişirme presleri pişirme torbası kalıplan, iç lastik kalıplan, to-uk ringleri, lastik imal tamburlan, istik pişirme preslerine ait hidrolik pnömatik sistemler ve bunlara ait lodifikasyon üretimi yaptıklarını kaydede Aytaç, "Pirelli, Lassa ve Goodyear gibi dünya devlerinin tedarikçileri arasında yer alıyoruz. Geçtiğimiz yıl Continental'm Ja-ponya'daki fabrikasının tedarikçi-liğini yapmaya başladık. Sadece lastik fabrikalarına çalışıyoruz. Üretimimizin yüzde 60'ını ihraç ediyoruz" dedi.

Yılda yaklaşık 850 adetlik yanak kalıbı, yaklaşık 120 adetlik desen kalıbı, 120 adet konteyner ve bin 500 adet toplu halka ürettiklerini söyleyen Çiğdem Özcan Aytaç, bakım konusunda ise yılda bin 200 adet kalıp bakımı, 250 adet konteyner bakımı yaptıklarını açıkladı. Bin 750 metrekare alan üzerinde hizmet verdiklerini dile getiren Aytaç, "Ancak mevcut bina artık firmaya dar geliyor. Yeni fabrika binası inşa etmek için yer satın aldık. Yeni bina 2.5 milyon TL'ye mal olacak. Aynca son üç yılda da 2.5 milyon lira makine yatırımı yaptık. 100 bin Euro lazer kaynak makinesi alarak makine yaünmla-rımıza devam edeceğiz. Yine 100 bin Euro'luk yazılım sistemi kurulacak. Önümüzdeki yıl bizim için yatırım yılı olacak" diye konuştu.

"Yeni ürünü tedarikçilere sunacağız"

Geçtiğimiz yıl özellikle otomotiv sektörünün vurduğu krizi fabrikalara bakım ve tamir işi yaparak adattıklannı söyleyen Aytaç, imalat atölyesinin yanı sıra bakım atölyelerinin de olduğunu belirtti. Üretim yaptıkları konteyner makine parçalarının bakımım ve tamirlerini gerçekleştirdiklerine değinen Aytaç, "2010 yılının ilk ala ayı harekedi geçti. Önümüzdeki dönemin de iyi geçeceğini bekliyoruz. ISO 9001-2008 kalite belgelerine sahibiz. Alman menşeili TÜV NORD belgemiz de var. Her yıl ciddi şekilde denetleniyoruz. En ufak bir eksiklikte uyarıyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni bir ürünü de tedarikçilerimize yakın bir zamanda sunacağız" bilgisini verdi.

Sektörde en çok kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerini belirten Aytaç, "Bölgede organize sanayi bölgesi yok. Ülkenin önemli sanayicileri bu bölgede bulunuyor. Buna sahip çıkılması gerek" dedi.
Dünya


Geri Dön