07 / 05 / 2024

Uzundere Rekreasyon Alanı ne zaman açılacak?

Uzundere Rekreasyon Alanı ne zaman açılacak?

Mali darboğazdaki Karabağlar Belediyesi'nin üç yıl önce yapımına başlayıp 42 milyon lira harcadığı rekreasyon alanı henüz açılamadı ama tamamlanan bölümlerindeki manzaralar hiç de iç açıcı değil...



Karabağlar Belediyesi tarafından Mart 2013'te yapımına başlanan ve 10 ayda tamamlanması hedeflenen Uzundere Rekreasyon Alanı hala bitirilemedi. Temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan rekreasyon alanına bugüne kadar yaklaşık 42 milyon lira harcandı. "En pahalı rekreasyon alanı" diye anılmaya başlanan Uzundere Rekreasyon Alanı'nın bazı bölümleri, aradan geçen 34 ayda açılmadan eskidi. Elini kolunu sallayanın girebildiği alanda güvenlik görevlisi bulunmazken, bazı yolların çöktüğü görüldü. Oyuncakların bazı plastik aksamları sökülürken, projede en fazla paranın harcandığı 14 milyon liraya mal olan, 37.5 metre yüksekliğindeki 4 katlı Nasreddin Hoca figürlü heykel binasının zemin katı ise atölye gibi kullanılıyor. Rutubet ve nem nedeniyle heykel binasının içindeki duvarların bazı yerlerinde yosunlar oluşurken, bazı camların da kırıldığı görüldü. 


DUVARLAR SİMSİYAH 

Nasreddin Hoca figürlü heykel binasının zemin katında bulunan çöp konteynırları ve çöp kutuları dikkat çekiyor. İçeride yakılan ateş nedeniyle duvarlar isten simsiyah oldu. Vatandaşların açılışını merakla beklediği proje ile ilgili Karabağlar Belediyesi bir süre önce yeniden ihaleye çıktı. Uzundere Rekreasyon Alanı'nda İnşaat ve İkmal İşleri başlığıyla Karabağlar Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulan ihaleyle projede en fazla paranın harcandığı 37.5 metre yüksekliğindeki 4 katlı Nasreddin Hoca figürlü heykel binasının tamamlanması, eksik kalan diğer işlerin 2016'da bitirilmesi hedefleniyor. 


MALİ SIKINTI İÇİNDE AMA... 

Hizmet binasını 55 milyon liraya mal eden Karabağlar Belediyesi, şimdiden 42 milyon lira harcadığı Uzundere Rekreasyon Alanı'nın maliyetini son ihaleyle daha da yukarılara çekti. Karabağlar Belediyesi, Nasreddin Hoca heykelini tamamlayabilmek ve projenin finansmanını karşılayabilmek amacıyla İller Bankası'ndan 13 milyon TL tutarında kredi çekmişti. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu belediyede yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle işçi maaşlarını ödeyememiş, ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için aralarında kendi makam aracının da bulunduğu 11 aracı satışa çıkarmıştı. 


Sabah Egeli


Geri Dön