27 / 04 / 2024

Uzungöl sorunu Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak!

Uzungöl sorunu Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak!

CHP Milletvekili Pekşen, hapis cezalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Uzungöl nüfusunun yarısından fazlasına hapis cezası verilmesinin hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayacağını söyledi.



CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Uzungöl nüfusunun yarısından fazlasına hapis cezası verilmesinin hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayacağını söyledi. Uzungöl nüfusunun yarısından fazlasının mahkemelerde süründürüldüğünü ifade eden Pekşen,  “Uzungöl’ün nüfusu bin 556 kişi, dava edilen kişi sayısı 862. Bu hangi demokratik hukuk devletinde görülmüş bir durumdur? Uzungöl konusunu Anayasa Mahkemesine götüreceğim. Devletin kamu hizmetini gereği gibi ve zamanında işletememesinin sonucunda kişisel haklar yok sayılamaz.” dedi. 

 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Uzungöl nüfusunun yarısından fazlasına hapis cezası verilmesinin hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayacağını söyledi. Uzungöl nüfusunun yarısından fazlasının mahkemelerde süründürüldüğünü ifade eden Pekşen,  “Uzungöl’ün nüfusu bin 556 kişi, dava edilen kişi sayısı 862. Bu hangi demokratik hukuk devletinde görülmüş bir durumdur? Uzungöl konusunu Anayasa Mahkemesine götüreceğim. Devletin kamu hizmetini gereği gibi ve zamanında işletememesinin sonucunda kişisel haklar yok sayılamaz.” dedi. “Büyükşehir mevzuatı Anayasal düzenle uyarlı değildir.” diyen Pekşen, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Belediyenin vermediği hizmetin sonucu imar suçu iddiası Anayasa’nın 2’nci maddesindeki hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz. Devletin aslı fonksiyonu kamu hizmeti ve kamu yararıdır. Verilmeyen bir hizmetin sonucunda insanların mahkûm edilmesi hiçbiri kamu hizmeti ilkesiyle bağdaşmaz. İlk günden beri söylüyorum: AKP’nin tek derdi oy ve ranttır. Halkın sorunlarının kaynağı AKP’dir. Uzungöl gibi çok kıymetli bir doğa mirası dünyanın her yerinde özel imar mevzuatına tâbiyken, ne yazık ki Türkiye'de Büyükşehir Belediyesinin mevzuatında planlanması büyük bir akıl tutulmasıdır. Uzungöl halkı sahipsiz değildir. AKP kafasıyla halkın sorunlarının çözümü olası değildir. Kısa süre içerisinde sorunu tüm hukuki mercilere taşıyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Elbette bu açık hukuksuzluğa hiç kimse bizleri teslim alamayacaktır.”


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön