05 / 05 / 2024

Uzungöl sorunu

Uzungöl sorunu

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında bulunan Uzungöl'ün sorunlarının çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

Uzungöl sorunu Anayasa Mahkemesi'ne taşınacak!

CHP Milletvekili Pekşen, hapis cezalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Uzungöl nüfusunun yarısından fazlasına hapis cezası verilmesinin hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayacağını söyledi.

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

Teknoloji devine vergi şoku! Toplam 98 milyon dolar...

Teknoloji devi Apple, Şu sıralar vergi kaçakçılığı sorunu ile uğraşıyor. Alışveriş kurallarındaki bir açıktan menfaat elde etmeye çalışan müşteriler, 98 milyon değerindeki vergi oranını ödemediği için Apple, vergisiz alışveriş desteğini sonlandırdığını açıkladı.

TOKİ Trabzon projeleri için son dakika açıklaması geldi! 400'den fazla yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzungöl Millet Bahçesi'nin ihalesi 3 Ağustos'ta, Ortahisar Çimenli Mahallesi 327 sosyal konut projesi ve Yeşilköy Mahallesinde yapılacak 84 konutun ihalesi ise 21 Temmuz'da gerçekleştirecek.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

Pendik Sülüntepe'deki tapu sorunu çözüldü!

Sülüntepe Mahallesi ‘806 parsel’deki 75 adet gecekondunun tapu sorunu çözüöe kavuştu. Belediye Başkanı Ahmet Cin’in girişimleriyle Milli Emlak Müdürlüğünden devralınan parselin hak sahiplerine satışı başladı. 

Kartepe Bahçekent'in iskan sorunu çözülüyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman'ın başlattığı Uzunçiftlik Mahallesi S.S.Bahçekent Konut Yapı Kooperatifi’nde bulunan 534 dairenin iskan sorunu çözülüyor.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Uzungöl sorunu Haberi

Uzungöl sorunu

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında konuştu. 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Çaykara Belediye Başkanlığı için müracaat eden aday adayları ortak amaçlarının Çaykara'nın, Uzungöl'ü ve mahalleleriyle birlikte gelişimine katkı sağlamak olduğu belirtildi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, son yıllarda ilçelerin gelişmişlik durumları karşılaştırıldığında Çaykara'nın turizm bölgesi olmasına rağmen diğer ilçelerden geride kaldığını savunan Akyüz, her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği, ülkenin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'ün ve Çaykara'nın birçok sorunu bulunduğunu söyledi. 

Akyüz, "Mart 2019 seçimleri yeni fırsattır. Sorunların çözümü noktasında seçilecek olan ilçe belediye başkanının Çaykara ve Uzungöl'ün gelişmişliği ile ilgili çok büyük rolü bulunmaktadır. Açıklamalarımız turizm bölgesi olan ilçemizi ileriye nasıl taşıyabilirizi hedeflemektedir" diye konuştu.

Siyasi veya kişilere karşı bir art niyet...