03 / 05 / 2024

Vakıf konutlarında kira tespiti!

Vakıf konutlarında kira tespiti!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlarda oturan Hakim ve Savcılar ile Adliye ve Cezaevi Personeli ne kadar kira veriyor? Vakıf konutlarında kira tespiti nasıl yapılıyor?



Vakıf konutlarında kira tespiti!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutların Hakim ve Savcılar ile Adliye ve Cezaevi Personeline tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usul, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususlarının yer aldığı Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği kapsamında vakıf konutlarında oturacak personelin ne kadar kira vereceği hususuna da değiniliyor.


Yönemteliğin 19. maddesine göre, Konutların aylık kira bedeli, o yıl için belirlenen aylık kira birim bedelinin konutun brüt inşaat alanı ile çarpılması ile belirleniyor. Teslim tarihinden itibaren hesaplanan kira bedeli, vakfın banka hesabına yatırılıyor.


Vakıf Konutları Aylık Kira Bedelinin Tesbit ve Tahsili: 

Madde 19- Konutların aylık kira bedeli, o yıl için belirlenen aylık kira birim bedelinin konutun brüt inşaat alanı ile çarpılması suretiyle, Vakıf Yönetim Kurulunca tesbit edilir. Brüt inşaat alanının yüzyirmi metrekareden fazlası dikkate alınmaz.


Kira bedeli konutun teslim tarihinden itibaren hesaplanır.


Konutların aylık kira bedelleri personelin aylık veya ücretinden peşin olarak ve bordro üzerinden kesilmek suretiyle tahsil edilerek Vakfın banka hesabına yatırılır.


Tahakkuka yetkili birim tarafından, kendilerine konut tahsis edilen personelin adı ve soyadı, görevi, aylığı veya ücreti ile aylık toplam kira miktarını gösteren cetvelin onaylı bir örneği personelin maaşının ödendiği saymanlığa verilir.


Kira bedelinin Vakfa ait banka hesabına yatırılmasından doğan sorumluluk kendisine konut tahsis edilen kişiye aittir.


Kiraların her ayın 20 nci gününe kadar yatırılması zorunludur. Aksi takdirde % 10 geçikme cezası uygulanır.



Vakıf konutları geri alma tutanağı!
Vakıf konutları tahsis talep beyannamesi!
Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön