18 / 05 / 2024

vakıf konutlarında aylık kira bedelinin tespiti

vakıf konutlarında aylık kira bedelinin tespiti

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlarda oturan Hakim ve Savcılar ile Adliye ve Cezaevi Personeli ne kadar kira veriyor? Vakıf konutlarında kira tespiti nasıl yapılıyor?

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

Ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 1,2 artarak 96,5 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, ekonomik güven endeksi, Ekim ayında aylık bazda yüzde 1,2 artış göstererek, 96,5 değerini aldı.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

Ziraat Bankası'ndan aylık 366 TL taksitle bayram kredisi!

Ziraat Bankası, bayram öncesinde tüketicilere uygun koşullarda kredi imkanı sunmaya devam ediyor. Banka, bayram kredisi kampanyası kapsamında aylık 366 TL taksitle kredi imkanı sunuyor.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

Peugeot 3008'de 120 bin TL'ye 0,99 faiz fırsatı! Aylık 7.477 TL taksitle SUV sahibi olun! 3 Temmuz 2022 fiyat listesi

Peugeot 3008 120 bin TL'ye 0,99 faiz fırsatı ve aylık 7 bin 477 TL taksit imkanıyla satışta. Peki Peugeot 3008 Temmuz fiyatları kaç lira? İşte 3 Temmuz 2022 fiyat listesi...

TOKİ'den 81 ile ucuz 2+1 ve 3+1 konutlar geliyor! Aylık geliri 10 bin TL'yi aşmayanlara müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dar gelirli ailelerin dört gözle beklediği TOKİ projelerine ilişkin müjdeyi verdi. Aylık geliri 10 bin TL'yi aşmayan dar gelirlilere 2+1 ve 3+1 sıfır ev fırsatı başlıyor. İşte detaylar...

Vakıf GYO'nun Nidapark Küçükyalı'daki gayrimenkullerinin değeri belli oldu!

Vakıf GYO'nun Nidapark Küçükyalı projesinde yer alan 64 adet bağımsız bölümünün, projenin tamamlanması durumunda hasılat değeri KDV hariç 251 milyon 485 bin TL olarak belirlendi.

Vakıf GYO'nun Nidapark Küçükyalı'daki 106 bağımsız bölümünün değeri belli oldu!

Vakıf GYO'nun İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Küçükyalı Mahallesi, 16772 ada 1 parselde konumlu B10 ve B11 bloklarındaki 106 adet bağımsız bölüme ait değerleme raporu yayınlandı. Peki Vakıf GYO'nun Nidapark projesindeki 106 bağımsız bölümünün değeri ne kadar oldu?

İnşaat maliyet endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,03 azaldı!

İnşaat maliyet endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,03 oranında azalırken yıllık bazda yüzde 27,59 artış gösterdi.

vakıf konutlarında aylık kira bedelinin tespiti Haberi

vakıf konutlarında aylık kira bedelinin tespiti

Vakıf konutlarında kira tespiti!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutların Hakim ve Savcılar ile Adliye ve Cezaevi Personeline tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usul, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususlarının yer aldığı Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği kapsamında vakıf konutlarında oturacak personelin ne kadar kira vereceği hususuna da değiniliyor.


Yönemteliğin 19. maddesine göre, Konutların aylık kira bedeli, o yıl için belirlenen aylık kira birim bedelinin konutun brüt inşaat alanı ile çarpılması ile belirleniyor. Teslim tarihinden itibaren hesaplanan kira bedeli, vakfın banka hesabına yatırılıyor.


Vakıf Konutları Aylık Kira Bedelinin Tesbit ve Tahsili: 

Madde 19- Konutların aylık kira bedeli, o yıl için belirlenen aylık kira birim bedelinin konutun brüt inşaat alanı ile çarpılması suretiyle, Vakıf Yönetim Kurulunca...