28 / 04 / 2024

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılının mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını resmen açıkladı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Mayıs ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Paylaşılan detaylara göre sanayinin alt sektörleri masaya yatırıldığında, Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksinin geçen senenin aynı ayına göre yüzde 7,1, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinin de yüzde 1,3 azaldığı hesaplandı. Ayrıca açıklanan rakamlara göre, imalat sanayi sektörü endeksi de yüzde 0,6 arttı.

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Yine aktarılan detaylara göre arındırılmamış sanayi üretim endeksi de yıllık bazda yüzde 11,3 oranunda yükseldi.

Peki açıklanan rakamlara göre, Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi arttı mı? İşte Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan o rakamlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön