29 / 04 / 2024

Hizmet üretici enflasyonu mayıs ayında yüzde 65,47 oldu!

Hizmet üretici enflasyonu mayıs ayında yüzde 65,47 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet üretici enflasyonunun mayıs ayında aylık yüzde 2,99, yıllık yüzde 65,47 olduğunu açıkladı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verileri  kapsamında, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) Bu yılın Mayıs ayında bir önceki aya göre 2.99, 2022'nin aralık ayına göre yüzde 28.58, 2021 yılının aynı ayına göre yüzde 65.47 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 84.39 artış kaydetti.

Bu kapsamda, TÜİK, hizmet üretici enflasyonunun mayıs ayında aylık yüzde 2,99, yıllık yüzde 65,47 olduğunu; aylık fiyat yükselişlerinin en fazla olduğu alt sektörlerin turizm ve konaklama ile ilgili hizmetler olduğunu kaydetti.

İşte konuya ilişkin diğer tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön