27 / 04 / 2024

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin merakla beklenen mayıs ayı ÜFE verilerini resmen yayımladı.

Resmi olarak açıklanan söz konusu verilere göre, Avrupa Birliği'nde ÜFE, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8, 2022 yılının mayıs ayına göre yüzde 0,5 geriledi.

Avro Bölgesi nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Ayrıca yine verilen detaylara göre, Avro Bölgesi'nde ise ÜFE, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9, yıllık bazda yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, piyasa beklentileri Avro Bölgesi'nde ÜFE'nin aylık yüzde 1,8, yıllık yüzde 1,3 azalacağı şeklindeydi. Böylelikle, Avro Bölgesi'nde ÜFE beklentilerden daha fazla geriledi.

Avrupa Birliği ülkeleri arasında ÜFE, Mayıs ayında yıllık bazda en fazla yüzde 36,3 ile Macaristan'da, yüzde 21 ile Slovakya'da ve yüzde 12 ile Letonya'da artış gösterdi. Yıllık ÜFE, Yunanistan'da yüzde 10,6, İrlanda'da yüzde 9,7 ve Belçika'da yüzde 9,6 oranında geriledi.


Geri Dön