09 / 05 / 2024

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.



Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan'da yüzde 0,4 azaldı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini geçtiğimiz günlerde tek tek yayımlamıştı.

Söz konusu bu verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, bu yılın Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalmıştı.

İşte Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) tarafından yayımlanan o veriler...

Avro Bölgesi nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin 2023 yılının nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini geçtiğimiz günlerde yayımladı.

Yayımlanan bu verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Nisan ayında mart ayına göre yüzde 0,4 oranında düştü. İnşaat üretimi, 2022 yılının nisan ayına göre de yüzde 0,2 artmıştı.

Ayrıca Avrupa Birliği'nde inşaat üretimi, Nisan ayında önceki aya kıyasla yüzde 0,4, 2022 yılının aynı dönemine göre ise yüzde 0,1 düşüş göstermişti.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Avrupa Birliği ülkeleri arasında Nisan ayında inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış ise yüzde 3 ile Belçika'da, yüzde 2 ile Almanya'da ve yüzde 0,8 ile Fransa'da ölçülmüştü.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!


Geri Dön