04 / 05 / 2024

Vakıf konutlarının türleri!

Vakıf konutlarının türleri!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlar kaça ayrılıyor? Vakıf konutlarının türleri nelerdir? İşte Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutların türleri ve konutların özellikleri bu haberde...



Vakıf konutlarının türleri!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlar, tahsis esasına göre üç gruba ayrılıyor. Bunlar: Özel tahsisli konutlar, Görev tahsisli konutlar, Sıra tahsisli konutlar.


Özel tahsisli konutlar:

1 sayılı cetvelde belirtilen temsille mükellef makam sahiplerine tahsis edilecek konutlardır.


Görev tahsisli konutlar:

Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, görevlerinin önemi ve özelliği ile yetki ve sorumlukları gereği tahsis edilen konutlardır.


Sıra tahsisli konutlar:

Yönetmeliğe ekli (3) sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslarına göre tahsis edilen konutlardır.


Vakıf Konutlarının Tahsis Usul ve Esasları 


Özel Tahsisli Konutların Şekli: 

Madde 6- Özel tahsisli konutlar, Yönetmeliği ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen makam sahiplerine tahsis edilir.


Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmaz, bu göreve seçilme veya atanma yeterlidir.


Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli: 

Madde 7- Görev tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, cetveldeki sıraya göre, yetkili konut dağıtım komisyonu tarafından tahsis edilir.


Yeteri kadar görev tahsisli konutun olmaması halinde konut tahsisi talebinde bulunanlar (2) sayılı cetvelde belirtilen sıra esas alınarak Yönetmeliğin ekli (3) sayılı cetvelindeki esaslara göre, kendi aralarında puanlamaya tabi tutulur.


Görev tahsisli konutta oturmakta iken görev unvanı değişen personelin yeni görevi Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde gösterilmiş ise, kendisi için tekrar tahsis kararı alınmaz. Atanma kararı, son duruma göre konut tahsis kararı yerine geçer.


Boşalan görev tahsisli konutların, fiilen boşaltılması tarihinden itibaren en geç (30) gün içinde, Yönetmelik hükümlerine göre hak sahiplerine tahsisi gerekir. Ancak, önceden belli bir görev için ayrıldığı halde, bu göreve atama yapılmadığından boş bulunan görev tahsisli konutlar hakkında bu hüküm uygulanmaz.


Sıra Tahsisli Konutların Tahsis Şekli: 

Madde 8- Sıra tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (3) sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis edilir. Hak sahiplerinin puanlarının eşit olması halinde, hizmet süresi fazla olana, hizmet süresi de eşit ise, yetkili ev dağıtım komisyonunca ad çekme yoluyla konut tahsis edilir.


Konutların herhangi bir nedenle boşaltılması halinde fiilen boşaltıldığı tarihten itibaren en geç (30) gün içinde Yönetmelik hükümlerine göre hak sahiplerine tahsis edilmesi gerekir.


Sıra tahsisli konutların hak sahiplerine tahsisi, merkezde kurulan yetkili konut dağıtım komisyonunca da yapılabilir.



Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Konut Yönetmeliği!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön