18 / 05 / 2024

Vakıf Konutlarının Tahsis Usul ve Esasları

Vakıf Konutlarının Tahsis Usul ve Esasları

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlar kaça ayrılıyor? Vakıf konutlarının türleri nelerdir? İşte Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutların türleri ve konutların özellikleri bu haberde...

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

İstanbul ve Kocaeli'de 69 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! İhalesi 5 Ocak'ta!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da 67, Kocaeli'de 2 olacak şekilde 69 adet vakıf gayrimenkulünü kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul ve Kocaeli'deki 81 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! Arsa, dükkan ve daireleri kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli illerinde yer alan 81 adet vakıf gayrimenkulünü "Vakıf Taşınmazları Kira Genel Şartnamesi" kapsamında kiraya verecek. İşte ayrıntılar...

Vakıf Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının getiri oranı yüzde 5,7870!

Vakıf Varlık Kiralama'nın 119 gün vadeli kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 17,75 dönemsel getiri oranı yüzde 5,7870 olarak belirlendi. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 227 milyon TL'lik kira sertifikasının itfa ve getiri ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK22133 ISIN kodlu, 227 milyon TL tutarlı, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 180 milyon TL'lik 8. tertip ihraç belgesi!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 180 milyon TL tutarında ve azami 130 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 250 milyon TL'lik 8. tertip ihraç belgesi!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 250 milyon TL tutarında azami 130 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 375 milyon TL'lik 7. tertip ihraç belgesi!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 375 milyon TL tutarında ve azami 130 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama, 200 milyon TL nominal değerdeki, 91 gün vadeli kira sertifikalarının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 250 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK12134 ISIN kodlu, 250 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam...

SPK'dan Vakıf Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

SPK, Vakıf Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL tutarındaki alım satıma ve yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı başvurusuna ve Yatırım Varlık Kiralama'nın 500 milyon lira tutarındaki yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı başvurusuna onay verdi.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 50 milyon TL'lik kira sertifikasının ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama, TRDVVRKA2048 ISIN kodlu, 83 gün vadeli, 50 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 40 milyon TL'lik kira sertifikasının ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama, TRDVVRKA2055 ISIN kodlu, 58 gün vadeli, 40 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı.

Vakıf Konutlarının Tahsis Usul ve Esasları Haberi

Vakıf Konutlarının Tahsis Usul ve Esasları

Vakıf konutlarının türleri!

Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait konutlar, tahsis esasına göre üç gruba ayrılıyor. Bunlar: Özel tahsisli konutlar, Görev tahsisli konutlar, Sıra tahsisli konutlar.


Özel tahsisli konutlar:

1 sayılı cetvelde belirtilen temsille mükellef makam sahiplerine tahsis edilecek konutlardır.


Görev tahsisli konutlar:

Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, görevlerinin önemi ve özelliği ile yetki ve sorumlukları gereği tahsis edilen konutlardır.


Sıra tahsisli konutlar:

Yönetmeliğe ekli (3) sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslarına göre tahsis edilen konutlardır.


Vakıf Konutlarının Tahsis Usul ve Esasları 


Özel Tahsisli Konutların Şekli: 

Madde 6- Özel tahsisli konutlar, Yönetmeliği ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen makam sahiplerine tahsis edilir.


Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmaz, bu göreve seçilme veya atanma yeterlidir.


Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli: 

Madde 7- Görev tahsisli...