28 / 04 / 2024

Vakıfbank'ın 2023’ün ilk çeyreğinde elde ettiği kâr dudak uçuklattı!

Vakıfbank'ın 2023’ün ilk çeyreğinde elde ettiği kâr dudak uçuklattı!

Türkiye’nin en büyük bankalarından VakıfBank 2023’ün ilk çeyreğinde 4 milyar 503 milyon TL net kat elde etti. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih: "İlk üç ay için mali sonuçlarımız da bankamızın güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu" ifadelerini kullandı.



VakıfBank tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla Türkiye ekonomisine sağladığı finansman desteği yıllık bazda yüzde 60 oranında yükselerek 1,4 trilyon TL oldu. Aynı dönemde VakıfBank'ın nakdi kredileri yıllık yüzde 69 oranında yükselişle 1,1 trilyon TL’ye ulaşırken, aktif toplamı ise yıllık yüzde 64 oranındaki yükselişe 1,8 trilyonu aştı.

Vakıfbank ın 2023’ün ilk çeyreğinde elde ettiği kâr dudak uçuklattı!

Bu sayede, bankanın nakdi krediler ve toplam aktifler için pazar payları sırasıyla 2022’nin aynı dönemindeki seviyeleri olan yüzde 11,7 ve yüzde 10,9 oranından, yüzde 12,8 oranına ve yüzde 11,5 oranına çıktı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön