23 / 11 / 2024
fuzul

Vakıfbank'ın iş yeri edinme kredisi 10 yıla kadar çıkıyor

Vakıfbank'ın iş yeri edinme kredisi 10 yıla kadar çıkıyor

Vakıfbank, vade süresini 10 yıla kadar çıkararak, iş yeri edinme kredisini uygun koşullarda sağlıyor




İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekib Avdagiç, bugüne kadar yaklaşık 15 bin üyelerine piyasa koşullarından daha cazip koşullarla kredi kullanma imkanı sunduklarını ve yaptıkları anlaşmalar kapsamında başvuran şirket sayısının da son dönemde 2 kat arttığını bildirdi.

İTO ve Vakıfbank arasında işbirliği protokolünün yenilenmesi nedeniyle İTO Merkez Binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Avdagiç, Oda olarak her dönemde işletmelerin en büyük ihtiyacı olan finansman sorunlarını çözmek üzere çalışmalar yürüttüklerini ve böylelikle hem üyelere hem de genel ticari atmosfere katkıda bulunduklarını kaydetti.

Sorunların çözümü için faaliyetlerin sürdürülebilir olmasının önemine işaret eden Avdagiç, bu nedenle protokol imzalamış oldukları 11 finans kuruluşuyla koşulları revize ettiklerini belirtti.

Avdagiç, bugüne kadar 14 bin 856 üyelerinin bu protokollerden faydalandığını dile getirerek, "Bugüne kadar yaklaşık 15 bin üyemize piyasa koşullarından daha cazip koşullarla kredi kullanma imkanı sunduk. Yaptığımız anlaşmalar kapsamında başvuran şirket sayısı da, son dönemde 2 kat arttı" dedi.

Vakıfbank'la yeniledikleri protokolde üyeleri lehine bir yaklaşımı ortaya koyduklarını ifade eden Avdagiç, "Bazı bankaların kriz süresince kredi vermeyi zorlaştırdığı, verilen kredileri geri çağırdığı dönemde, biz ileri bir adım
atıyoruz ve Türkiye'deki işletme ve kurumlar bu tür olumsuz yaklaşım sergileyen bankaları daha derin şekilde hafızalara kazımış durumdalar" diye konuştu.

Avdagiç, protokol kapsamında kullandırılacak kredi miktarı ya da zaman konusunda bir limit bulunmadığını bildirdi.

"REKABETTE ÖN PLANDA OLACAĞIZ"
Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır da özellikle tahsilat sürelerinin ve vadelerin uzadığı bir dönemde reel sektör işletmelerinin kısa vadeli işletme sermayelerini karşılamak, üretip daha rekabetçi olmalarını sağlamak için kısa vadeli işletme kredilerine yönelik çok özel bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, bu kredide, işletmelerin satış yapıp, gelen tahsilatlardan ödemeyi yapacakları şekilde bir planlama yaptıklarını kaydetti.

Gayrimenkul kredilerindeki faiz oranları ve gayrimenkul piyasasındaki fiyatlar göz önünde bulundurulduğunda, bu dönemde kira ödemek yerine iş yeri edinmenin daha doğru bir yaklaşım olduğu görüşünü belirten Çakır, bu çerçevede vade süresini 10 yıla kadar çıkararak, iş yeri edinme kredisini uygun koşullarda sağladıklarını anlattı.

İhracat ve ithalatın finansmanında Oda üyelerine yönelik olarak, komisyonlarda ve aracılık hizmetlerinde fiyatları minimum seviyelere çektiklerini belirten Çakır, bu protokolle yatırım konusunda da, yurt dışından sağladıkları fonları, Oda üyelerinin kullanımına sunduklarını dile getirdi.

Çakır, "Oda üyesi bir işletme bankamıza geldiğinde bütün bankacılık ürün ve hizmetlerinden yararlanabilecek; aktifini, pasifini, kısa ve uzun vadeli yatırımlarının tamamını finanse edebilecek şekilde bir anlaşmayla karşınıza çıkmış bulunuyoruz. Amacımız İTO üyelerine bütün ürünlerimizi kullandırabilmek.

Vakıfbank olarak bu konuda çok agresif bir tavır sergileyeceğimiz ve rekabette ön planda olacağımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

PROTOKOL
Verilen bilgiye göre, protokolde İTO üyelerine 10 yıla kadar vadeli iş yeri edinme kredisi, 7 yıla kadar vadeli yatırım kredileri ve 5 yıla kadar işletme ihtiyaç kredisi sunuluyor.

İmzalanan protokol kapsamında İTO üyeleri, Vakıfbank'tan işletme ihtiyaç kredilerini yüzde 1,17'den başlayan faiz oranıyla kullanabiliyor. Ayrıca kredi paketinde Eximbank veya banka kaynağından oluşan döviz ve TL ihracat kredileri ile orta ve uzun vadeli yatırım kredisi kullanma imkanı sağlanıyor.

Vakıfbank'ın İTO üyelerine yönelik hazırladığı kredi paketinde, yeni TL nakit işletme kredileri, ihracatçıya destek kredileri, yatırımcıya destek kredileri, gayri nakdi krediler ile dış ticaret işlemlerinde ihtiyaç duyulan hizmetler, leasing, faktoring, sigorta ve bireysel emeklilik gibi diğer bankacılık ürün ve hizmetleriyle finansal destekler yer alıyor.

İTO'nun, üyelerinin finansman ihtiyaçlarının çözülmesine yönelik olarak Vakıfbank'ın yanı sıra İş Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, Şekerbank, Fortis Bank, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Bank Asya, Denizbank ve FFK Fon Leasing ile protokolleri bulunuyor.
AA


Geri Dön