29 / 04 / 2024

Validebağ imara açılıyor mu?

Validebağ imara açılıyor mu?

Gayrimenkul zirvesinde Üsküdar ve ilçedeki projeler ele alındı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Üsküdar'ı merkez olarak nitelendirdi.



GAYRİMENKUL sektörünün sorunlarına yerinde çözüm üretmek amacıyla düzenlenen Gelişen Bölgeler Zirvesinin yedincisi Üsküdar’da yapıldı.


Ulaşım merkezi oldu

Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Türkmen, ‘Avrasya Tüneli, Marmaray, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, deniz motorları, Üsküdar-Kabataş arasında yaya tünelinin yapılacak olması, 15 Temmuz Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında yeni bir geçiş güzergâhının projeleniyor olması, Üsküdar’a en önemli ulaşım merkezi olması özelliği kazandırıyor” diye konuştu.


Validebağ imara açılmıyor

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun yapılaşmaya açılacağı iddiaları hakkında açıklama yapan Türkmen, “Validebağ 1996-1999’dadoğal SİT alam ilan edildi. Buralarda yapılaşma, imar hareketliliği olması mümkün değildir. Validebağ imara açılıyor bilgileri asılsızdır. Geçtiğimiz Aralık ayında İBB Meclisi’nden geçen konu tamamen farklı. Aralık ayı kararına göre korudaki mevcut tarihi eserler plana işlendi. Mevcut kararda toplam 100 metrekarelik, sökülüp takılabilen geçici bir yapıdan bahsedilmekte” dedi.


Gazetem İstanbul


Geri Dön